duminică, februarie 25, 2024

SCUTIREA DE IMPOZIT PE MAȘINI – Vești bune pentru familiile cu copii! Legea a fost scrisă

Must Read

sursa foto: bizbrasov.ro

Mașinile aflate în proprietatea, coproprietatea sau care fac obiectul unui contract de leasing financiar, în cazul părinților care au cel puțin 2 copii în întreținere, cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului, ar putea fi scutite de impozit.

Asta prevede propunerea legislativă pentru completarea art. 469 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Potrivit expunerii de motive, în prezent, Codul fiscal, la art. 468 reglementeazî obligația tuturor persoanelor care dețin mijloace de transport să achite un impozit anual pentru acesta, cu excepția cazurilor prevăzute în mod expres de legiuitor.

Inițiatorii arată că odată cu creșterea numărului de persoane dintr-o familie, apare ca fiind necesară fie achiziționarea unui prim mijloc de transport, fie achiziționarea unui nou mijloc de transport, în ambele cazuri fiind vorba de autovehicule capabile să satisfacă noile cerințe survenite în viața de familie.

Sprijinul statului

„Întrucât ingrijirea unui nou membru al familiei atrage, implicit, și creșterea cheltuielilor familiei, apreciem că se impune ca statul român să vină în sprijinul familiilor care au doi sau mai mulți copii, astfel încât sarcina financiară a părinților să nu fie atțt de împovărătoare, având în vedere că, în cazul acestor familii, sumele pe care sunt nevoite să le cheltuie sunt cu mult mai mari decât cheltuielile pe care trebuie să le suporte celelalte categorii de persoane.

O astfel de măsură ar veni în susținerea familiilor cu doi sau mai mulți copii, care ar fi scutite de la plata impozitului pentru mijlocul de transport pe care îl aleg, suma pe care nu ar mai plăti-o la buget urmând a fi folosită pentru necesitățile de zi cu zi ale familiei. Mai ales, în contextul economic actual, marcat de creșteri ale prețurilor, afectând, în general, întreaga populație a țării, și, în special, familiile numeroase. Așadar, adoptarea acestei propuneri ar contribui la ameliorarea situației financiare a acestor familii și, prin eliminarea unui alt impediment financiar, ar conduce și la stimularea natalității în România”, se arată în expunerea de motive.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This