joi, aprilie 25, 2024

Regimul Nehammer nu poate să rezolve problemele Austriei!

Must Read

Jumătate dintre locuitorii din Austria se tem pentru viitorul lor

Un studiu despre viața în Austria sub regimul Nehammer relevă că fiecare a treia persoană are veniturile micșorate și mai mult de jumătate din cetățeni sunt îngrijorați. Ministerul Afacerilor Sociale a publicat un studiu privind situația de viață a austriecilor în vremuri de inflație extremă și consecințele pandemiei corona. Mai mult de jumătate dintre oameni sunt îngrijorați de viitor: se tem că propria lor situație și cea a economiei austriece se vor deteriora. Mulți nu mai sunt în măsură să plătească la timp costurile de închiriere și cele auxiliare. Guvernul trebuie să acționeze urgent, cere președintele Camerei de Comerț din Austria Superioară, Andreas Stangl.

Potrivit publiciației online neuezeit.at, oamenii din Austria sunt îngrijorați de viitor. Acesta este rezultatul unui nou studiu al Ministerului Afacerilor Sociale. Studiul intitulat „ Așa facem azi” este un sondaj efectuat în mod regulat, care analizează situația socială a austriecilor în vremuri incerte și provocatoare.
Studiul este realizat trimestrial de Statistics Austria, datele prezentate aici fiind cele de la sfârșitul anului 2021. Așa că puteți vedea destul de clar ce influență, de exemplu, au pandemia sau inflația asupra bunăstării și vieții oamenilor din Austria.

Concluzia studiului: pierderi de venituri și dificultăți financiare!

Circa o treime dintre cei chestionați, extrapolați la cel puțin 2 milioane de persoane, se plâng de o pierdere a veniturilor. Există multe motive pentru aceasta: în timpul pandemiei corona, au existat reduceri severe ale orelor de lucru, pierderi de locuri de muncă, schimbări de locuri de muncă sau falimente ale companiilor. Reducerea ajutoarelor sociale este, de asemenea, citată drept cauză. Nu e de mirare: nici guvernul lui Sebastian Kurz, nici guvernul lui Karl Nehammer nu au ajustat beneficiile sociale și familiale la inflație!

Creșterea costului alimentelor, prețurile mari la energie și scăderea valorii banilor din cauza inflației, înrăutățesc și mai mult situația multor austrieci. Mulți au mai puțini bani disponibili în acest an decât acum 12 luni. Acesta este motivul pentru care președintele Camerei Muncii din Austria Superioară, Andreas Stangl, solicită Guvernului să intervină.

 „Următorul pas, mult așteptat, trebuie să fie scăderea prețurilor, în special a prețurilor la energie”! – a declarat Stangl. Acesta se referă la țări precum Italia și Grecia, care impozitează deja profiturile excesive ale companiilor energetice, pentru a ușura povara populației.

Preocupări cu privire la viitor ale austriecilor: 20% se tem de noi reduceri de salarii!

Austriecii sunt îngrijorați: 27% dintre cei chestionați au declarat că nu își mai pot permite cheltuieli neașteptate peste 1.300 de euro. Alți 8% nu mai pot plăti chiria, utilitățile și/sau împrumuturile curente. Austriecii se tem acum că propria lor situație și cea a economiei austriece se vor deteriora, confor mstudiului întocmit de Statistics Austria.

În general, se poate spune că cei chestionați se tem de provocările financiare ale lunilor următoare. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați consideră că situația economică a Austriei se va deteriora semnificativ.

Există o oarecare speranță: în comparație cu ultimul sondaj (sfârșitul anului 2021), oamenii sunt acum mai optimiști în ceea ce privește viitorul, chiar dacă pesimismul încă predomină. Cu toate acestea, impactul războiului din Ucraina nu poate fi încă inclus în studiu. 

Părinții singuri, familiile numeroase și șomerii sunt în mod deosebit expuși riscului

Consecințele pandemiei corona și ale inflației nu îi afectează pe toți în mod egal. Cele mai afectat grupuri sunt șomerii și persoanele care lucrează în sectoarele cu salarii mici. În plus, există și alți factori care contribuie la creșterea riscului de alunecare în sărăcie: cei care sunt părinți singuri sau trebuie să aibă grijă de mai mult de trei copii, sunt, în mod deosebit, expuși riscului de sărăcie. Oamenii care nu s-au născut în Austria sunt, de asemenea, mai afectați de consecințele sociale ale pandemiei și ale inflației decât cei născuți în Austria.

admin

Latest News

Mircea Geoană dă semnalul pentru candidatura sa la președinție: ‘Nu sunt în căutarea unui alt job internațional’

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana , a declarat că nu se află în căutarea unui alt job...

More Articles Like This