duminică, februarie 25, 2024

Recensământul se prelungește până la 31 iulie!

Must Read

Datorită faptului că 2 milioane de români s-au recenzat greșit și peste 1 milion (pot fi și 5 milioane!) au refuzat să își dea Guvernului datele personale, Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor până la sfârșitul lunii. Sau lumii?!

Potrivit unui comunicat al INS, remis Agenției Agerpress, prelungirea se aplică în localităţile în care recenzarea nu s-a încheiat sau, din cauza gradului scăzut de recenzare, există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populaţie rezidentă estimată.

“Decizia a fost luată prin Hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populaţie şi va continua atât în punctele fixe, deschise de primării, cât şi prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfăşurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c.”, precizează INS.

Conform mai multor surse media, până la 20 iulie, au fost recenzate aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4% din populaţia-ţintă, estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor, la nivelul municipiului Bucureşti, primăriile de sector au deschis până în acum 80 de centre de recenzare fixe, în vreme ce în restul ţării funcţionează peste 700 de astfel de centre.

Cu acest prilej, INS face apel la populaţie să primească vizita recenzorului la reşedinţă sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare, se mai spune în document.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This