vineri, februarie 23, 2024

Recensământul lui Ciucă a dat chix!

Must Read

2 milioane de chestionare au fost anulate, 1 milion de români figurează ca nerecenzați!

Autoritățile au speriat populația cu amenzi uriașe, mințind despre aplicarea legii

Oficialii mint cu nerușinare, milioane de români din diaspora au ignorat recensământul

Măsluirea cifrelor poate fi făcută în scop electoral

La aproape trei săptămâni de la finalizarea autorecenzării online a populației, peste un milion de români au completat chestionarul, dar au rămas nerecenzaţi, pentru că acesta nu a fost validat, informează observatornews.ro.

Doar 11 milioane de români?!

Potrivit publicației liberatea.ro, dintre cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de autorecenzare, circa două milioane au fost invalidate, fiind completate incorect sau incomplet. Astfel, peste un milion de români figurează ca nerecenzaţi, pentru că platforma nu anunţă acest lucru. Aceştia riscau o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei dacă nu-i primesc pe recenzori acasă ori le vor da date eronate ori incomplete, în cadrul procesului de recenzare. Recenzorii au mers din uşă în uşă până la data de 17 iulie şi erau obligaţi să se întoarcă, dacă nu au găsit pe cineva acasă. Cei de la Institutul Naţional de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete. Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă acesta a fost înregistrat, pot să intre pe site-ul recensamantromania.ro, unde există o secţiune „Verificare autorecenzării dupa 7 zile” şi trebuie să își introducă CNP-ul. În cazul în care chestionarul a fost completat corect, vor primi o dovadă de autorecenzare. În caz contrar, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.
Dintre cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de autorecenzare, circa două milioane au fost invalidate, fiind completate incorect sau incomplet. Astfel, peste un milion de români figurează ca nerecenzaţi, pentru că platforma nu anunţă acest lucru. Aceştia riscă o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei dacă nu-i primesc pe recenzori acasă ori le vor da date eronate ori incomplete în cadrul procesului de recenzare. Recenzorii au mers din uşă în uşă până în data de 17 iulie şi erau obligaţi să se întoarcă dacă nu găsesc pe cineva acasă. Cei de la Institutul Naţional de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că aceasta nu ar fi trebuit să permită trimiterea chestionarelor incomplete. Cei care au completat chestionarul online şi vor să verifice dacă acesta a fost înregistrat, pot să intre pe site-ul recensamantromania.ro, unde există o secţiune „Verificare autorecenzarii dupa 7 zile” şi trebuie să introducă CNP-ul. În cazul în care chestionarul a fost completat corect, vor primi o dovadă de autorecenzare. În caz contrar, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Minciuni și dezinformare în privința amenzilor, pentru a speria populația să se recenzeze!

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul luba.ro,purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică, Vladimir Alexandrescu, a declarat pentru Lumea Banilor că nu se primesc amenzi, dacă „agentul” nu vine acasă. Nu există obligația de a merge la centrele de recenzare organizate în mall-uri sau în alte locații, acest lucru fiind la latitudinea fiecărui cetățean.

Nebunie mare cu privire la Recensământul 2022. Sute de oameni, multi dintre ei bătrani, au stat la coadă ore în șir pentru a se recenza, speriați ca vor fi amendați.Și asta, pentru că „agenții” nu vin la ușă, așa cum prevede legea. Însă autoritățile tac și lasă să se alimenteze știrile alarmiste privind amenzile. Acestea nu vă spun că, potrivit legii, puteți fi amendați doar dacă refuzați recenzarea. Concret, dacă nu îi deschizi ușa celui plătit să îți pună întrebările și să completeze chestionarul. Dacă nu vine, nu aveți nici o problemă! Problema este că nu sunt suficienți recenzori. Este un mare deficit. Potrivit surselor luba.ro, bani există, însă nu sunt doritori. Iar în nebunia știrilor privind amenzile de care sunt pasibili cei care nu se recenzează, românii stau ore întregi la coadă. Lumea Banilor a mers direct la sursă, pentru a-i informa pe romani: pot fi amendați dacă recenzorul nu vine acasă? Este obligația lor să se stea la coadă ore întregi? Răspunsul vine de la purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică, Vladimir Alexandrescu. Potrivit acestuia, nu puteți fi amendat, dacă recenzorul nu v-a bătut la ușă. Puteți fi amendat dacă refuzați. Și nici nu aveți obligația să mergeți la centrele organizate de autorități. Aveți două opțiuni: așteptați să vină recenzorul, dacă vine, sau mergeți la centrele de recenzare. Dacă nu vine, nu pățiti nimic.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This