sâmbătă, aprilie 20, 2024

Poftiți la pâine din făină de gândaci!

Must Read

După ce Guvernul Ciucă exportă masiv cerealele și lasă țara fără rezerve de hrană, asta e oferta UE

Batoanele, pâinea ori dulciurile pe bază de insecte vor putea fi cumpărate și în România

Potrivit informațiilor de pe site-ul știrileprotv.ro, batoanele, pâinea ori dulciurile pe bază de insecte se vor găsi și în magazinele de la noi. Comisia Europeană a aprobat deja trei insecte care pot fi consumate în siguranță și de oameni.

Analizele au arătat că insectele sunt o sursă incredibilă de proteine și vitamine. Îndeosebi, greierele, lăcusta și viermele de făină. Unii întreprinzători europeni, care au avut informații din timp de la funcționarii de la Bruxelles, au și demarat afaceri în domeniu, amenajându-și ferme în care cresc gândaci, lăcuste și greieri. Nimeni nu se întreabă ce dezastru pentru agricultură ar însemna să scape, de exemplu, câteva milioane de lăcuste, dintr-o astfel de fermă! Dimpotrivă! Ca să stimuleze afacerile în acest sector, Comisia oferă și fonduri europene.

Poftiți la un burger cu muște!

După evaluări riguroase la care au fost supuse în laboratoarele experților europeni, insectele pot ajunge în siguranță și în farfuriile doritorilor. UE chiar le recomandă, cică ar fi hrănitoare, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine şi minerale. Noi nu credem că, prea curând, românii vor fi mari amatori de preparate cu gândaci și lăcuste! În caz de foamete, mulți dintre ei au rude la țară, care mai dețin în gospodării un porc, o vacă și niște găini, dacă e vorba de proteine!

Statisticile spun că circa 2000 de specii de insecte fac parte din meniul zilnic a două miliarde de persoane din întreaga lume. În Uniunea Europeană, însă, sunt aprobate, până acum, pentru consum viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă. Pe lista comisarilor europeni, însă, așteaptă avizarea pentru consum și alte insecte, cum ar fi musca și mai multe tipuri de larve și moluște. Noi, românii, știind cam prin ce locuri umblă muștele, vom avea o apetență deosebită pentru aceste noi oferte culinare! Credem că, mai degrabă se face praf UE decât vor mânca românii plăcinte cu muște!

Poftă bună la delicatese: 100 de grame de făină de greieri – 100 de lei!

Între timp, preparate cu cele 3 insecte aprobate de UE au început să apară și în magazinele noastre, congelate, uscate sau pudră. La categoria delicatese, deocamdată!  100 de grame de făină de greiere se vinde cu 96 de lei. Aceasta poate fi amestecată, însă, cu făina normală, din care se pot face fursecuri, prăjituri și chiar pâine. Ingredientele din insecte pe care le găsim pe site-urile de la noi vin însă din străinătate. Acolo unde există fabrici de procesare, dar și ferme specializate. Ca să încurajeze dezvoltarea acestui sector, zic birocrații de la Bruxelles, cu mare potențial, Comisia Europeană alocă fonduri generoase pentru cercetare și producție. O companie multinațională, prezentă și la noi în țară, a început să testeze de câteva luni, în laboratoarele din străinătate, produse pe bază de insecte. Vecinii bulgari, mai puțin mofturoși și puși pe afaceri, ne-au luat-o înainte și au înființat deja o asociație a producătorilor și procesatorilor de insecte. Idioții de la Bruxelles sunt în pană de idei?! Părerea noastră este că, cel puțin în țările sud și est europene, afacerea insectelor comestibile e și va rămâne falimentară! Iar cretinii bruxellezi, nealeși de nimeni și rupți total de realitate, vor sfârși prin a rămâne pe cap cu o mulțime de legi aberante și neaplicabile!

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This