duminică, februarie 25, 2024

Noutăți legislative privind tichetele de valoare (bonuri de masă, tichete-cadou, vouchere de vacanță)!

Must Read

 

Pe 22 iunie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 187/2022. care modifică si completează legislația în domeniul tichetelor de valoare.

Noutățile introduse de actul normativ menționat sunt:

  1. De la 01 iunie 2022, valoarea maximă nominală a tichetelor de masă este de 30 lei. Dacă există angajatori ce au acordat tichete de masă pentru luna iunie 2020, cu o valoare mai mică decât noul plafon, se poate acorda diferențe până la suma de 30 lei per tichet de masă per zi, corespunzător numărului de zile lucrate.
  2. In ceea ce priveste tichetele cadou, noutatea consta in faptul ca organizațiile sindicale pot acorda ocazional tichete cadou către membrii proprii ce nu au calitate de salariați. Conducerea sindicatului stabilește valoarea și frecvența acordării tichetelor cadou.
  3. Voucherele de vacanță pot fi utilizate și pentru plata cheltuielilor cu taberele școlare organizate pe teritoriul României la care participă copilul titularului. Procedura efectivă privind decontarea va fi aprobată prin ordin comun al Ministrului Educației și al Ministrului Finanțelor.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.universulfiscal.ro: https://universulfiscal.ro/alerta/noutati-legislative-privind-tichetele-de-valoare-bonuri-de-masa-tichete-cadou-vouchere-de-vacanta/

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This