sâmbătă, aprilie 20, 2024

Noul trend al nicotinei: snus!

Must Read

Snus reprezintă o alternativă curată la țigări!

Snus este un nou tip de produs cu nicotină care are deja mulți fani în întreaga lume. Snus nu necesită deloc tutun. De aceea, pungile cu nicotină fără tutun sunt adesea folosite, atunci când se referă la snus. Avantajele sunt evidente: consumi snus fără a sufla în aer un nor împuțit de nicotină. Oricine ia snus, protejează mobilierul și semenii. De asemenea, nu există interdicții de fumat pentru snusing.

Ce este snus-ul?!

Snus este un produs din tutun, care provine dintr-o variantă de priza uscată din Suedia de la începutul secolului al XVIII-lea. Este plasat între buza superioară și gingie pentru perioade îndelungate, ca formă de administrare sublabală. Snusul nu este fermentat. Snusul este cel mai asemănător cu snuful clasic. Un pliculeț mic care conține nicotină trece între buza superioară și gingii. Spre deosebire de fumatul unei țigări, nicotina nu este eliberată imediat. Nivelul de nicotină la abuz durează o jumătate de oră pentru a se acumula complet.

Snus-ul propriu-zis este, în mare parte, ilegal în Europa. Cu toate acestea, așa-numitele pungi cu nicotină fără tutun sunt disponibile pe Internet. Sunt disponibile într-o varietate de arome. Sunt proaspete sau fructate – până la urmă există un produs pentru fiecare iubitor de un anumit gust. Pentru a comanda snus, cumpărătorii ar trebui să caute o sursă de renume. Iată un exemplu: https://www.haypp.com/de

Este snus-ul indicat pentru renunțarea la fumat?!

Entuziaștii și companiile de tutun deopotrivă, nu se abțin în laudele noului produs cu nicotină. Snus ar trebui să-i ajute pe fumători să se descurce, în sfârșit, fără plasturi. De ce susținătorii cred asta, este evident. Există suficiente motive pentru a renunța la fumat, în favoarea snus. Șocant, dar adevărat: 90% dintre cazurile de cancer pulmonar sunt legate de fumat!

O parte din dependența de țigări este ritualul care vine cu fumatul. Fumatorii nu fumeaza singuri, deoarece nicotina poate avea un efect stimulant sau calmant. Fumatul are o componentă psihologică. Fie că este vorba de o pauză, de a ține o țigară în mână sau de plictiseală, există o serie de motive care însoțesc fumatul. Deci, poate snus-ul să ajute la spargerea unei anumite dependențe?!

Produsele de înlocuire a țigrilor te ajută să te lași de fumat

Produsele de înlocuire a nicotinei din țigări pot face mai reușită renunțarea la fumat. Diverse studii au sugerat acest lucru. Exemple de produse de înlocuire a nicotinei includ guma de mestecat care conține nicotină, plasturi cu nicotină sau spray-uri cu nicotină. Snus nu face parte din rândurile acestor produse de înlocuire a nicotinei. În consecință, unii experți judecă snusul critic. Cu toate acestea, alți experți consideră snus-ul ca fiind o alternativă bună.

Pe lângă nicotină, un număr mare de alte toxine sunt responsabile pentru efectele nocive ale fumatului, atunci când fumezi tutun. Acestea sunt absente din snus. Chiar dacă există relativ puține studii privind consecințele consumului de snus, acestea sugerează un lucru: snus asigură mult mai puține consecințe fatale asupra sănătății! Snus-ul este deosebit de popular în Suedia ,unde, contrar așteptărilor, există puține cazuri de cancer oral în fiecare an!

Snus – o alternativă la țigări care ar trebui să fie legală!

Oricine apreciază snus-ul știe că acesta dă dependență. Medicii cred că snus-ul este parțial util pentru renunțarea la fumat, dar au subliniat că nu ar trebui folosit ca o poartă către nicotină. Din acest motiv, doar adulții care s-au confruntat deja cu dependența de nicotină ar trebui să încerce snus. Există grupuri de risc care ar trebui să evite pungile cu nicotină fără tutun! Printre acestea se numără copiii, tinerii, femeile însărcinate, persoanele cu boli de inimă și mamele care alăptează.

Consecințele fumatului provoacă un număr mare de decese, în fiecare an. Mulți fumători trec la țigări electronice sau încălzitoare de tutun, din motive întemeiate. Deși aceste alternative la tutun nu sunt sănătoase, ele sunt mai sănătoase decât fumatul. Cel puțin, există dovezi puternice că este așa. Consumatorii ar trebui informați despre acest lucru! Demonizarea țigărilor electronice, a încălzitoarelor de tutun sau a snus-ului, pe baza unei ideologii greșite, nu ajută pe nimeni.

Un lucru pe care nimeni nu ar trebui să-l uite: Trăim într-o țară liberă, în care există chiar și tendința de a ne face rău cu mâna noastră! Cafea, alcool, zahăr, aditivi alimentari sau sporturi extreme: multe persoane se expun voluntar la riscuri mari! Legalizarea canabisului este considerată că ar fi fost deja decisă în Germania. Folosirea ocazională de snus, cu siguranță, nu prezintă un risc mai mare decât fumatul de canabis.

Concluzie: Snus este o alternativă curată la tutun!

În Austria, importul și consumul pentru uz personal nu sunt problematice din punct de vedere juridic. Deci, consumatorii de snus nu au de ce să-și facă griji. Cu toate acestea, o directivă a UE împiedică comerțul legal cu snus, creând o situație pe jumătate legală. Există însă speranțe pentru legalizare. Clasa polităc actuală ar trebui pur și simplu, să asigure ordinea și aici.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This