marți, noiembrie 28, 2023

Magazinele sociale sunt la mare căutare în Viena!

Must Read

Numărul de săraci care apelează la acestea crește săptămânal

Datorită creșterii prețurilor, magazinele sociale vieneze sunt mai solicitate ca oricând. În același timp, acestea au tot mai multe probleme. Asociația SozialShop, operator a patru magazine din Viena, a fost nevoită chiar să dea faliment.

În luna mai, a fost deschisă procedura de faliment împotriva asociației SozialShop. Funcționarea celor patru unități ale rețelei asociației cu scop caritabil a fost oprită. „Din păcate, având în vedere criza, creșterea prețurilor la combustibil, electricitate și închiriere și donațiile reduse de alimente, nu am mai putut menține asociația!”- se arată pe pagina de Facebook a asociației. Potrivit Asociației Alpine a Creditorilor, asociația a acumulat datorii de aproape 75.000 de euro.

Alte instituții sociale se luptă și ele cu costuri crescute, de exemplu, pentru electricitate. „Bineînțeles că avem și costuri mai mari, dar ultimul lucru pe care mi-l doresc, este să strângem șurubul prețurilor!”- spune Peter Kohls, responsabil pentru magazinele sociale ale organizației de ajutorare “Wiener Hilfswerk”

 din Viena. Potrivit lui Kohls, creșterea costurilor pentru piețele sociale ale organizației de asistență socială nu este încă problematică. „Am avea nevoie de mai multe bunuri provenite din donații!”- a subliniat Kohls, într-un interviu pentru Radio Viena. Cererea principală este pentru produse proaspete precum untul, carnea, cârnații și brânza. Kohls vorbește despre o creștere a clienților pe care nu a experimentat-o ​​în ultimii ani. La începutul anului, 3.600 de familii erau autorizate să cumpere bunuri din magazinele sociale ale organizaţiei iar acum sunt peste 4.500.

Numărul de clienți crește săptămânal!

Și la Verein Sozialmarkt Wien, creșterea prețurilor este „foarte puternică”, după cum explică fondatorul Alexander Schiel. Costurile cu transportul, combustibilii și electricitate au crescut enorm. „Ne asigurăm că nu transmitem clienților creșteri de preț, cât mai mult timp posibil!”- a declarat Schiel pentru Radio Viena. Doar in cazul laptelui, a fost nevoite sa apelăm la creșterea prețului.

În Viena există mai multe rețele de magazine sociale, dintre care amintim SOMA, Vinzimarkt, Samaritenbund, Sozialshop, Volkshilfe, Foodpoint, Carla (Caritas-n.n), etc..

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This