duminică, aprilie 21, 2024

Liderul socialist Hans Peter Doskozil cere salariu minim de 1700 euro în Austria!

Must Read

Acesta acuză prețurile exorbitante la energie și carburanți

Reprezentantul SPÖ nu este de acord cu taxa pe amprenta de carbon, proiectul de suflet al Partidului Verde

Multe familii cu greu pot face față inflației. Liderul Partdului Socialist Austriac din Burgenland, Hans Peter Doskozil, cere Guvernului și Parlamentului să apropbe un salariu minim net de 1.700 de euro pentru salariații din Austria.

Cancelarul Karl Nehammer a promis unele măsuri sociale la începutul lunii august, dar, având în vedere creșterile masive de preț, primele bonusuri guvernamentale au fost deja epuizate.

Faptul că companai Energie Allianz crește acum prețurile la energie electrică și gaze în Viena și Austria Inferioară, începând cu 1 septembrie, în loc de 1 ianuarie 2023, îl înfurie pe guvernatorul Hans Peter Doskozil. El nu este de acord cu majorarea prețulului la energie și vede aceasta ca pe o mișcare politică a liderului Partidului Popular ÖVP din Austria Inferioară Johanna Miki Leitner, care trebuie să facă față alegerilor din partid, programate în ianuarie: „Nu este o politică pentru populația din Ausrtia! Este politica ÖVP pentru Austria Inferioară!” – a tunat Doskozil într-un interviu acordat „Kleine Zeitung”.

1.700 euro net pentru toată lumea!

Deși și-a implemantat deja propriile măsuri împotriva inflației în Burgenland – 400, respetiv, 700 euro, subvenție la încălzire pentru categoriile sociale cu venituri mai mici, guvernul NEhammer trebuie să adopte măsuri la nivelul întregii Austrii împotriva prețurilor ridicate la combustibil, gaz și electricitate. „Familiile trebuie să aibă posibilitatea de a se putea încălzi cu gaz! Avem o industrie care este dependentă de gaze și, în comparație cu Ungaria, Germania și Slovenia, avem prețuri exorbitant de mari la combustibili!” – arată Doskozil.

Acesta are deja pregătită o soluție, pe care o sugerează Guvernului: „Pe lângă limitele de preț pentru energie în ansamblu, cel mai corect răspuns, din punctul meu de vedere, ar fi implementarea salariului minim de 1.700 EUR, net! Acesta ar fi cea mai eficientă măsură! Vrei pe cineva care câștigă 1.300 de euro pe lună? Cum îi explici că trebuie să plătească doi euro pe litrul de carburant la pompa de benzină? Că are o creștere cu 140 la sută a prețurilor la electricitate?! Oamenii nu își mai permit asta!” – precizează Hans Peter Doskozzil.

Salariul minim legal în Austria este în prezent de 1.500 EUR, brut. Dacă s-ar pue în aplicare solicitarea lui Doskozil, acesta ar crește masiv, 1.700 de euro net corespund unui salariu brut de aproximativ 2.300 de euro.

Taxa pe combustibil a dispărut, urmează taxa pe amprenta de carbon!

În domeniul controlului prețului la combustibili, ministrul de Finanțe Magnus Brunner (ÖVP) ar trebui să renunțe la o parte din taxă. „Acum avem o taxă euro la benzinărie!… În timpul pandemiei corona, sume uriașe de bani din impozite au fost plasate în unele companii, fără controale precise…S-au împărțit milioane, nimic nu a contat. Și acum vine faza când prețul carburanților afectează pe toată lumea. Statul are venituri suficiente, banii sunt disponibili. Este treaba statului să intervină într-o fază dificilă!”- este de părere liderul socialist.

În lumina crizei actuale, proiectul cu care se mândrește Partidul Verde, taxa pe ampenta de CO2, ar trebui amânat din nou. “A impune o taxă pe amprenta de carbon₂ când plătești doi euro la pompă, este o nebunie! Cineva ar trebui să explice asta și unui pensionar cu pensie minimă!” – spune reprezentantul SPÖ.

admin

Latest News

David Popovici, o nouă medalie de aur! 400m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici (19 ani) a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de...

More Articles Like This