vineri, aprilie 19, 2024

Inițiativa AUR de modificare a legii cetățeniei în favoarea românilor din comunitățile istorice, avizată favorabil de Consiliul Economic și Social!

Must Read

Consiliul Economic și Social (CES) a dat, marți, aviz favorabil inițiativei legislative de modificare a Legii cetățeniei române în favoarea etnicilor de origine română din comunitățile istorice tradiționale din Balcani și Europa, a declarat vicepreședintele AUR Ringo Dămureanu, președintele Comisiei pentru Constituționalitate din Camera Deputaților, preluat de Romanian Global News (RGN).

„Am obținut un succes frumos pe calea promovării inițiativei mele de modificare a Legii cetățeniei române, în favoarea etnicilor de origine română din comunitățile istorice tradiționale din Balcani și Europa. Consiliul Economic și Social a dat aviz favorabil, cu o largă majoritate, acestei inițiative.

Am susținut acest proiect vorbind din bisericuța ortodoxă de la Brezonic, municipiul Bor din Valea Timocului, Serbia. Toți membrii CES care au luat cuvântul au apreciat mult proiectul meu de lege. Sper ca și deputații și senatorii PNL, PSD, USR și UDMR să voteze în favoarea fraților de sânge din Balcani”, a declarat deputatul Ringo Dămureanu, pentru Agerpres.

Modificarea propusă constă în introducea unui nou articol în Legea nr.21/1991 a cetățeniei române cu următorul conținut: cetățenia română se poate acorda, la cerere, cetățeanului străin, al unui stat din Europa, care în mod liber își declară originea română și apartenența la filonul lingvistic românesc, își asumă identitatea culturală română și se declară român de pretutindeni, în înțelesul legii nr.299/2007, republicată, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, cu modificările și completările ulterioare.

Proiectul de lege mai menționează posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau menținerea acestuia în străinătate. Totodată, o altă prevedere este referitoare la copiii minori ai solicitanților de cetățenie română, în sensul că și aceștia dobândesc cetățenia română la solicitarea părinților odată cu cererea acestora sau ulterior, înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.r3media.ro: https://r3media.ro/initiativa-aur-de-modificare-a-legii-cetateniei-in-favoarea-romanilor-din-comunitatile-istorice-avizata-favorabil-de-consiliul-economic-si-social/

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This