miercuri, octombrie 4, 2023

Efectele noilor măsuri fiscale: Peste 100.000 de contracte part-time au fost REZILIATE!

Must Read

În doar 7 zile, s-au pierdut 15% din total!

Teodor Stan

03/08/2022

Sursa foto: Antena3

În ultima săptămână s-au desființat 108.000 de contracte part-time, potrivit datelor obținute de la Inspecția Muncii, adică aproape 15% din numărul total al contractelor de acest fel înregistrate în România, informează Euronews.

Patronii unor firme mici au recurs la această soluție din cauza suprataxării contractelor part-time, care a intrat în vigoare luni. Consultanții fiscali atrag atenția că sunt situații în care toți angajatorii unei persoane care are mai multe contracte part-time trebuie să plătească taxe majorate.

În acest moment, în România au rămas mai puțin de un milion de contracte cu timp parțial, 958, mai exact. În urmă cu exact o săptămână erau active 1 milion 103 mii aproape. Antreprenorii mici nu au putut susține în toate cazurile creșterea contribuțiilor pentru astfel de contract. Marius este patronul unei firme de curățenie din Capitală, iar până la 1 august avea angajate 27 de femei de serviciu, care munceau patru ore pe zi. A dat afară 15 dintre ele.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.r3media.ro: https://r3media.ro/efectele-noilor-masuri-fiscale-peste-100-000-de-contracte-part-time-au-fost-reziliate-in-doar-7-zile-s-au-pierdut-15-din-total/

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This