sâmbătă, aprilie 20, 2024

“Dacă România va rămâne în UE, va pieri!”

Must Read

De către

Anonimus

Ilie Serbanescu2

Fostul ministrul al Reformei, Ilie Șerbănescu, a subliniat faptul că tot cei mai săraci dintre români, clasa medie și antreprenorii vor suporta noile taxe și impozite în contextul crizei, nicidecum companiile-gigant, care încasează în țara noastră cele mai mari profituri, pe care le fiscalizează în țările de origine.

„Nu numai că veniturile nu cresc, dar tot arsenalul acesta fiscal este îndreptat împotriva românilor. El dacă ar fi corect, ar trebui să fie îndreptat, dacă tot facem această reașezare fiscală, împotriva tuturor plătitorilor și anume în funcție de cât plătesc fiecare și cât ar merita”.

„În condițiile războiului U.E. se va desființa. Au luat-o razna. Decarbonizarea a provocat criza energetică”

„Nu numai că veniturile nu cresc, dar tot arsenalul acesta fiscal este îndreptat împotriva românilor. El dacă ar fi corect, ar trebui să fie îndreptat, dacă tot facem această reașezare fiscală, împotriva tuturor plătitorilor și anume în funcție de cât plătesc fiecare și cât ar merita. Nu pot să înțeleg de ce tot prichindeii trebuie să plătească pentru tot ceea ce se întâmplă, iar marile corporații să fie exceptate, doar pentru că aceste corporații sunt străine. Asta e problema.

„Această criză energetică, ce pornește de la Bruxelles, nu are legătură cu războiul”

„Solidaritate? Cine cu cine? Eu îl înțeleg pe domnul președinte. Să fie o taxă de solidaritate a cui, cu cine? Cum să fie multinaționalele în solidaritate cu mine? Ele au venit aici să ne exploateze. România va avea probleme severe, în contextul măsurilor dure în domeniul energetic, dictate de Comisia Europeană”.

„Dacă România va rămâne în U.E., va pieri!”

„În primul rând, această criză energetică, ce pornește de la Bruxelles, nu are legătură cu războiul. A fost generată de înfumurarea celor de la Bruxelles cu decarbonizarea. Ea este necesară, dar pe 30 de ani, nu în 3 sau 5 ani. Au luat-o razna. Popoarele nu au nevoie de UE. Cred că în condițiile răzoiului, UE se va autodesființa, se va autodistruge. În ceea ce privește România, problema este că dacă va rămâne în UE, va pieri!”.

„Iohannis știe foarte bine ce face!”

„Klaus Iohannis a sărit în apărarea marilor companii străine. Întrebat despre posibilitatea introducerii taxei de solidaritate (- 0,5% – 1%) pe cifra de afaceri, Klaus Iohannis a respins inițiativa și a preferat să discute mai degrabă despre ‘digitalizare’: ‘Sunt pentru păstrarea cotei unice și împotriva taxei de solidaritate. Această opinie nu am exprimat-o doar acum. Taxa de solidaritate nu mi se pare corectă, ca principiu. Nu e cel mai bun și modern mod de a impozita. Până când nu există o digitalizare funcțională, nu cred că în România se poate introduce o altfel de cotă, este o discuție care s-a purtat de-a lungul timpului. Pentru a păstra o transparență și o formă de a o pune în practică, ne-am exprimat mereu pentru cota unică. Nu e un principiu ce nu poate fi schimbat… Acum nu văd altă soluție pentru România. După ce terminăm digitalizarea, această discuție se poate relua. Aceste schimbări nu pot apărea pe termen scurt’”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.anonimus.ro: https://anonimus.ro/2022/07/daca-romania-va-ramane-in-ue-va-pieri/

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This