duminică, februarie 25, 2024

Cum se obțin numerele de înmatriculare verzi!

Must Read

Înainte de toate, trebuie ăa știți că aceste plăcuțe de înmatriculare de culoare verde sunt destinate exclusiv vehiculelor electrice. De asemenea, autoritățile plănuiesc să ofere anumite facilități celor care achiziționează acest tip de autoturisme.

Printre avantaje vorbim despre reduceri de taxe și impozite, parcare gratuită în anumite zone ale orașelor sau acces în zonele unde au voie doar vehiculele cu emisii reduse. Așadar, mașinile electrice vor primi, pe viitor, numere de înmatriculare verzi. Totuși, dacă dețineți un automobil electric pe care l-ați achiziționat de ceva timp și vreți să obțineți aceste plăcuțe de înmatriculare, vă vom explica ce trebuie să faceți pentru a le putea preschimba pe cele existente.

Acte necesare

Înainte de a explica ce acte sunt necesare pentru a obține numerele de înmatriculare verzi, trebuie să știți și ce preț au aceste plăcuțe. Contravaloarea acestora este de 20 de lei pentru o placă de tip A, 23 de lei pentru o placă de tip B (destinată părții din spate a autovehiculelor de teren, dotate cu un loc special de amplasare) sau de 17 lei pentru o placă de tip C, destinată motociclurilor. Mai trebuie sa știți că, pentru un număr preferențial, veți achita în plus o taxă de 45 de lei. Practic, numerele de înmatriculare verzi vă vor costa nu mai puțin de 65 de lei.

Ce acte sunt necesare pentru obtinerea plăcuțelor de înmatriculare de culoare verde:

  • cerere pentru schimbarea plăcuțelor de înmatriculare
  • cartea de identitate a vehiculului (CIV) în original
  • certificatul de înmatriculare (talonul) în original
  • Plăcuțele de înmatriculare existente pe automobilul dvs
  • Copie după contractul de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), care să fie în termenul de valabilitate
  • Dovada plății contravalorii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare (20 Lei)
  • Actul de identitate al solicitantului

În cazul persoanelor juridice, pe lângă actele de mai sus, veți avea nevoie de o copie după certificatul de înregistrare al firmei, precum și o împuternicire pentru reprezentantul legal. Dacă documentele se vor depune de către o altă persoană, aceasta va avea nevoie de o procură specială, care să fie autentificată de un notar public.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This