vineri, aprilie 19, 2024

Care diplome universitare aduc mai mulți bani!

Must Read

Cele mai bine plătite le puteți afla aici

Sfârșitul verii este, de obicei, când rezultatele examenelor sunt publicate, iar adolescenții se angajează în următoarea etapă de educație, la universitate.

Facultatea pe care îl aleg se bazează adesea fie pe ceea ce sunt pasionați, pe domeniul în care doresc să progreseze, odată ce începe cariera sau pe câți bani este probabil să-i câștige.

Această discuție a fost reînviată de publicația euronews.com, cu fostul ministru britanic de finanțe și noua speranță în conducerea Partidului Conservator, Rishi Sunak, care a promis că va elimina diplomele universitare cu venituri mici, în cadrul planurilor de reformare a educației, dacă va deveni următorul prim-ministru al Marii Britanii.

Sunak s-a angajat să creeze un grup de colegii tehnice de talie mondială și să introducă un bacalaureat care să-i împiedice pe tinerii de 16 ani să renunțe la matematică și engleză. Schimbările ar marca „un pas semnificativ către paritatea de stimă între educația profesională și cea academică”, a spus Sunak.

„O educație bună este cel mai apropiat lucru pe care îl avem în vedre atunci când vine vorba de a îmbunătăți viața oamenilor! – a precizat el.

„Aceste propuneri reprezintă un pas semnificativ către paritatea de stimă între educația profesională și cea academică. Și va adopta o abordare mai dură a diplomelor universitare care îi îndatorează pe studenți, fără a le îmbunătăți potențialul de câștig!” Cu costurile de trai în creștere, taxele de școlarizare universitare semnificative din Marea Britanie, de până la 9.250 de lire sterline pe an sau mai mari pentru studenții din străinătate și concurența crescândă pentru locuri de muncă, pe măsură ce mulți tineri aleg să meargă la universitate, ei ar putea să ia în considerare rentabilitatea investiției, atunci când aleg ce să studieze.

Anumite diplome duc la anumite locuri de muncă care, în medie, oferă salarii mai mari decât altele, dar care sunt acestea? Am întocmit o listă de mai jos, care arată unele dintre diplomele cu cele mai mari câștiguri.

11. Legea

Salariul mediu de pornire: 20.200 GBP – 22.700 GBP (lire sterline-n.n) pe an

Una dintre cele mai bune diplome din Marea Britanie, (există mai multe cariere pe care le puteți face cu o diplomă în Drept), ceea ce o face un subiect atractiv de studiu. Pentru stagiarii și studenții care încep să lucreze în diverse firme de avocatură, profesia de avocat din țară promite un salariu minim de circa 20.000 de lire sterline pe an. Dacă vă începeți cariera la Londra, atunci vă puteți aștepta la un salariu de început decirca 22.000 de lire sterline. Odată ce sunteți calificat, salariile de pornire pot varia de la 27.000 la 60.000 GBP, în funcție de locul în care vă aflați în Marea Britanie. Avocații londonezi și avocații internaționali tind să câștige mai mult, unele firme de top plătind până la 130.000 de lire sterline.

10. Politică

Salariu mediu de pornire: 20.900 £ – 52.500 £

O diplomă în politică este destu de populară în Marea Britanie, fiind una dintre cele mai bine remunerate. De la a fi asistent al unui politician la a fi consultant în afaceri publice, cariera în domeniul politic aduce o sumă apreciabilă. Tot ce aveți nevoie este de a elabora și executa ideologiile elaborate cu abilități de conducere, pentru a susține și a crește ca politician. Salariul mediu general de pornire pentru această carieră este de 20.900 GBP, dar poate ajunge la peste 50.000 GBP destul de repede, pentru cele mai experimentate funcții.

9. Arhitectură

Salariul mediu de pornire: 22.000 GBP pe an

Arhitectura este un domeniu cu o anvergură nesfârșită și locuri de muncă bine plătite. Salariile de pornire pot scădea între 15.000 și 22.000 de lire sterline, atunci când debutează ca asistent de arhitectură, în timp ce arhitecții cu calificare completă pot câștiga între 32.000 și 45.000 de lire sterline pe an. Dar trebuie să vă înregistrați la organismul statutar, Consiliul de înregistrare a arhitecților înainte de a vi se permite să utilizați titlul de „arhitect” în Marea Britanie!

8. Afaceri și Administrație

Salariul mediu de pornire: 25.000 GBP pe an

Toată lumea știe că managerii câștigă întotdeauna mai mulți bani. Obținând o diplomă de MBA sau o diplomă postuniversitară în Afaceri și Administrație, vă este garantat un loc de muncă bine plătit, după absolvire. Pozițiile la nivel de intrare în profesie încep de la 24.000 GBP pe an, în timp ce cei mai mulți lucrători cu experiență câștigă până la 144.222 GBP pe an.

Cu toate acestea, ar putea exista o oarecare concurență, deoarece diplomele de afaceri sunt solicitate, din cauza popularității lor.

7. Informatica

Salariul mediu de pornire: 27.000 GBP pe an

Cum să nu menționăm diploma de informatică, în această eră modernă, tehnologică?!

Absolvenții de informatică vor avea o serie de cariere din care să aleagă, având în vedere creșterea industriei IT și faptul că folosim computerele în fiecare zi pentru, literalmente, orice.

Absolvenții slab calificați câștigă circa 18.000 de lire sterline, în timp ce absolvenții cu calificare înaltă se pot aștepta să câștige aproximativ 27.000 de lire sterline pe an. Dar din nou, având în vedere cererea pentru acest loc de muncă, salariul poate fi mult mai mare.

6. Fizică si Astronomie

Salariul mediu de pornire: 28.000 GBP pe an

S-ar putea să fiți surprinși de oportunitățile pe care le puteți avea atunci când studiați pentru o diplomă în fizică sau astronomie.

Obținerea unei perspective asupra modului în care funcționează universul este un domeniu de studiu provocator, dar plin de satisfacții, cu unele dintre cele mai bine plătite locuri de muncă din Marea Britanie. Dacă alegeți să continuați să studiați și să obțineți un doctorat, salariul dvs. de pornire poate fi între 28.000 GBP și 39.000 GBP pe an. După zece ani, salariile fizicienilor și astrofizicienilor tind să crească de la 35.000 de lire sterline și până la 45.000 de lire sterline. Ei vor avea, în mod natural, o altă creștere după câțiva ani în muncă, timp în care salariul lor ar trebui să depășească 50.000 de lire sterline. Între timp, cercetătorii seniori și lectorii universitari pot câștiga până la 60.000 de lire sterline pe an.

5. Economie

Salariul mediu de pornire: 29.700 GBP pe an

Economia este o altă diplomă cu venituri mari, cu un salariu mediu de pornire de la 29.700 de lire sterline pe an. Ofertele de muncă cu salarii de pornire variază între 25.000 de lire sterline și 35.000 de lire sterline și, fără a fi surprinzător, perspectivele absolvenților de Economie se îmbunătățesc cu timpul. După zece ani de muncă, salariul mediu este de circa 40.000 de lire sterline. Un mic procent de profesioniști câștigă mai mult de 100.000 de lire sterline și în acest domeniu. Acest lucru face din Economie una dintre cele mai bine plătite diplome din Marea Britanie, economiștii care lucrează în servicii bancare și financiare tinzând să câștige mai mult.

4. Inginerie generală

Salariul mediu de pornire: 30.000 GBP pe an

Oamenii cu diplome de inginerie câștigă bani frumoși. Această diplomă bine plătită este, de asemenea, flexibilă, în ceea ce privește oportunitățile de angajare, cu roluri variind de la cercetarea științifică la lucrul ca inginer de teren sau o poziție de conducere superioară. Salariul inițial mediu pentru inginerii chimiști sub 25 de ani este de circa 30.000 de lire sterline, ajungând până la 75.000 de lire sterline pentru inginerii mai experimentați. Salariul mediu total pentru această carieră este de circa 47.000 GBP. Cu toate acestea, salariile variază în funcție de fiecare specificație. Salariul mediu de pornire pentru Inginerie aeronautică și de fabricație este de 28.000 de lire sterline, în timp ce absolvenții de inginerie chimică câștigă 30.000 de lire sterline. Absolvenții de inginerie electrică și electronică au un salariu mediu mediu de 29.000 de lire sterline, în timp ce salariile de început sunt de 27.700 de lire sterline. Trebuie să rețineți că, având în vedere o nevoie din ce în ce mai mare de tehnologie și infrastructură inovatoare, ingineria va fi întotdeauna la mare căutare.

3. Medicină Veterinară

Salariul mediu de pornire: 35.000 GBP pe an

Ești foarte pasionat de animale și nu te deranjează să devii puțin dezordonat din când în când? Medicina veterinară sună ca zona perfectă pentru tine! O diplomă de medicină veterinară vă poate garanta recompensele financiare destul de repede. În medie, veterinarii câștigă 45.000 GBP pe an sau 23,08 GBP pe oră. Veterinarii nou calificați au, de obicei salarii, inițiale de circa 35.000 de lire sterline, care pot crește în timp până la 70.000 de lire sterline, pe măsură ce experiența lor crește. Această carieră are unul dintre cele mai mari salarii de pornire, ceea ce te poate face să studiezi o diplomă dezirabilă (în plus, poți să-ți petreci cea mai mare parte a timpului cu animalele, deci, ce nu-ți place?!).

2. Medicina

Salariul mediu de pornire: 33.500 GBP pe an

Salariile diferă când vine vorba de domeniul medical: nu toți absolvenții de medicină câștigă sume uriașe la absolvire. Un medic junior poate avea un salariu anual de bază de 23.000 GBP. Cu toate acestea, dacă începeți să vă specializați într-un domeniu specific al medicinei, cum ar fi cardiologie, salariul dvs. de început ar trebui să crească semnificativ peste pragul de 30.000 de lire sterline, crescând pe măsură ce cariera dumneavoastră progresează. Potrivit Oficiului Național de Statistică (ONS), un profesionist medical din Marea Britanie câștigă în medie 69.463 de lire sterline, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu față de salariul mediu, ceea ce face ca medicina să fie pe primul loc în lista celor mai bine plătite diplome. Rolul cel mai frecvent în domeniul medicinei este cel de medic generalist.

1. Stomatologie

Salariul mediu de pornire: 38.000 GBP pe an

Pe lângă faptul că este bine plătită, Stomatologia nu este considerată o piață a muncii prea competitivă, dar există o anumită concurență pentru a studia stomatologia la universitate. Peste 90% dintre absolvenți tind să găsească un loc de muncă la circa șase luni după absolvire, fie în NHS, fie în cabinetele private. Dacă lucrați ca dentist salariat angajat de NHS, în principal în serviciile stomatologice comunitare, veți câștiga între 43.019 și 92.013 lire sterline, conform site-ului web de cariere pentru absolvenți, Prospects. În spitalele din rețeaua NHS, consultanții din specialitățile stomatologice câștigă un salariu de bază de la 84.559 la 114.003 lire sterline, în funcție de numărul de ani petrecuți în gradul de consultant.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This