duminică, decembrie 3, 2023

Austria se așteaptă la sute de decese din cauza căldurii excesive!

Must Read

Nu se anunță prea curând o schimbare a vremii

Temperaturile persistente de peste 30 de grade pun serviciile de salvare în alertă continuă. Dar nu doar urgențele medicale, cum ar fi stările de leșin și atacurile de cord, țin serviciile de urgență la îndemână.

Temperaturile extreme sunt dăunătoare pentru sănătate. Potrivit publicației krone.at, serviciul profesionist de salvare al orașului Viena  a avut între 200  și 300 de misiuni pe zi, în timpul celui mai recent val de căldură, care a atins din nou un vârf luni, 25 iulie. „Am avut cu mult peste 1000 de misiuni, față de 800 până la 900, în săptămânile normale!” – a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciului de salvare despre problemele cauzate de căldura sufocantă. „Cu cât durează mai mult valul de căldură, cu atât sistemul circulator este mai solicitat, iar sugarii și vârstnicii sunt afectați în mod deosebit!” – a precizat aceasta.

Potrivit AGES (Österreichische Agentur für Gesundheit und Ernährungssicherheit. – Agenția Austriacă pentru Sănătate și Siguranță Alimentară-n.n), au fost înregistrate 550 de decese provocate de căldură, în 2018. Numeroasele operațiuni de salvare de până acum dau motive de teamă că vor exista sute de decese din cauza căldurii și anul acesta în Austria, deși termenul este greu de definit cu exactitate. „Experții noștri analizează ulterior datele despre decese, cum ar fi decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale sau atacuri de cord și determină cum coincid mortalitatea excesivă și valurile de căldură!” – precizează AGES. Agenția a precizat că ultimul maxim a fost atins în 2018, cu circa 550 de decese provocate de căldură. La acea vreme, aproape toate capitalele regiunilor au cunoscut cele mai lungi valuri de căldură de când au început recordurile meteo.

De la prăbușiri, la accidente de circulație
Dar nu doar urgențele medicale țin serviciile de urgență la îndemână: accidentele cauzate de neatenția pe drum pot fi și ele declanșate și de căldură. Nu de puține ori, vremea caldă încurajează și agresivitatea. Prin urmare, este foarte posibil ca tristele cifre din 2018 să fie depășite în această vară. Unsprezece zile cu peste 30 de grade au fost deja măsurate la Viena în luna iulie și, din păcate, nu se anunță prea curând o schimbare răcoroasă.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This