miercuri, octombrie 4, 2023

Asta e Inchiziție, nu capitalism!

Must Read

Prof. dr. Gheorghe Piperea

Cică Big Tech ar fi corporații de mare rafinament managerial, concurențiale, inovative, capitaliste, cu valori și standarde ale propriilor comunității care susțin democrația, libertatea, egalitatea de șanse, bla bla bla. Tot să mergi la război ca să le aperi de dujmani…

Numai că zilele astea apar știri din care rezultă că rețelele de socializare tuiter și feisbuc, precum și motorul de căutare pe internet gugăl, au avut (și încă au) ședințe de lucru și propagandă cu Center for Disease Control din SUA și cu Big Pharma pentru a decide ce cuvinte, ce expresii, ce persoane publice sau personalități și ce publicații sau site-uri să fie monitorizate și chiar cenzurate la nevoie, pe motivul fals că ar răspândi știri neadevărate despre plandemie și despre ineficiența ori nocivitatea testelor, a măștilor, a distanțării sociale, a apartheidului sanitar și a minunatelor seruri experimentale cu care ei „luptă” contra plandemiei. Și că ar fi conspiraționiști medievali, anti-științifici, desigur. Astfel, algoritmii, „inteligențele” artificiale și boții platformelor de big data au fost setați să ne vâneze pe toți, căci toți suntem suspecți de erezie și complot anti-deep state. Turma de idioți utili a fost (și încă este) alimentată permanent cu „informații oficiale” cu geometrie variabilă, adaptată fiecărei schimbări dorite de cabala birocrației sanitare, în condițiile impuse politic și monopolist de Big Pharma, a fost bombardată cu opinii entuziaste și „civilizate” ale influencerilor* și burdușită cu știri panicarde asezonate cu povești de mare succes ale „științei” ștampilate de OMS prin presa main-stream favorabilă (și bine plătită din bani publici pentru a da bine din gură pentru plandemie). Conspiraționiștii sunt vânați permanent de factcheckers și de ong-uri globaliste, abject de bine plătiți tot din bani publici pentru această vănătoare. Protestatarii din stradă sunt violent combătuți și aruncați în pușcărie sau în stradă.

De menționat că aparenții proprietari ai Big Tech dețin și principalele mass-media main stream: New York Times, Washington Post, CNN.
De menționat că atât Big Tech, cât și Big Pharma și Big Finance (și, foarte probabil, și industria militară și cea alimentară) sunt deținute de cele 4 giga-fonduri de gestiune a acțiunilor: Vanguard, BlackRock, State Street, Fidelity.
Foarte democrat și capitalist. Deloc medieval…

Chestia e că sub acest regim totalitar pică și opiniile și studiile științifice mai mult decât respectabile, schițele sau programele detaliate de politici publice concurente sau alternative, adevărul științific sau de bun simț însuși.
De-a dreptul penibil este că, deseori, chiar site-uri, publicații sau informații publice, oficiale, pică de asemenea sub cenzură și monitorizare. Boții nu sunt setați să facă diferențe (cu excepția celor decise săptămânal de CDC), motiv pentru care se vede uneori, sub anunțul oficial, avertizarea că e cu risc de știri false relative la plandemie și anunțul că, pentru informații despre vakseen, accesați știri oficiale, de unde rezultă rahatul.
Ne mai mirăm că am ajuns la valul 6-7 al plandemiei, iar acești deștepți continuă să „lupte” cu aceleași minunate arme? Că apar și se inventează noi și noi epidemii sau crize?
Ce politică sanitară? Ce politici publice? Care știință, ce progres? Nu degeaba li se spune primilor giganți tech GAFAM…

Și mai interesant: toți marii actori din Big Tech sunt populați cu experți ai CIA sau ai altor servicii secrete, cu sau fără acoperire. Se pare că nu România a inventat biznisul, știința și presa sub acoperire… Acești „experți” decid tot sistemul de monitorizare și control (spionaj) al utilizatorilor și al clientelei și tot ansamblul uriaș al metodelor și instrumentelor de cenzură și de fabricare a consimțământului.
Ce inovație? Ce concurență? Ce management performant? Ce egalitate de șanse? Asta e Inchiziție, iar nu capitalism! Este emulație a Chinei, iar nu democrație!

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE: www.cotidianul.ro: https://www.cotidianul.ro/asta-e-inchizitie-nu-capitalism/

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This