sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ambasadorul României în SUA, ţinut în LUX şi PUF de stat: chirie de 21.000 dolari/lună!

Must Read
Andrei Muraru / foto: presidency.ro

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru și-a mutat locuința de serviciu într-o clădire de lux din Washington care a aparținut diplomației iraniene.

Oficialul român locuieşte, deci, într-o clădire cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină și este amplasată pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați.

Pentru această reședință, statul român plătește 21.000 de dolari pe lună.

Chiria, mai scumpă cu aproape 8.000 dolari!

Chiria pentru fosta reședintă a fost de 13.150 USD/lună, a precizat Ministerul de Externe. MAE afirmă că diferența ar veni din faptul că prețul vechii reședințe a fost mai mic din cauza stării tehnice.

Fosta reședință (situată la adresa 2500 30th Street Washington DC, 20008) a fost închiriată în anul 1994 de la Departamentul de Stat al SUA.

În cei 28 de ani în care imobilul a fost utilizat ca reședință oficială a ambasadorilor României în SUA, proprietarul/administratorul nu a realizat lucrări de reparații și reamenajare a interiorului imobilului (cu excepția unor intervenții de urgență urmare a unor evenimente neprevăzute precum inundații), inclusiv a curții.

Astfel, clădirea necesita o reabilitare amplă care să cuprindă reparații capitale, renovare și igienizare”, se arată într-un răspuns al MAE pentru jurnaliştii de la presshub.ro, care au şi aflat subiectul. Reședința actuală este închiriată de la Departamentul de Stat al SUA.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/ambasadorul-romaniei-in-sua-tinut-in-lux-si-puf-in-sua-chirie-de-21-000-dolari-luna-770222.html

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This