vineri, aprilie 19, 2024

750 euro bonus pentru fiecare familie cu copii din Austria, pachet antiinflație, de la Guvern!

Must Read

Într-o demonstrație de putere, coaliția verde-turcoaz modifică taxa pe amprenta de carbon și crește bonusul climatic!

Viena. Președintele clubului Verzilor, Sigrid Maurer, a confirmat sâmbătă ceea ce a relatat deja ziarul “Österreich”: din cauza inflației, taxa pentru amprenta de bioxid de carbon, care face un litru de combustibil cu 7 și 9 cenți mai scump, va fi amânată de la 1 iulie până în octombrie. În plus, bonusul pentru climă, care ar trebui eșalonat de la 100 la 200 de euro în funcție de locul în care locuiește fiecare, va fi majorat la 250 de euro, pentru toată lumea, în acest an. Însă ministrul Climei și Mediului, Leonore Gewessler, nu va putea efectua plata până în octombrie. Toate acestea ar trebui să facă parte dintr-un pachet care va fi decis în Parlament pe 14 iunie. Ministerul lui Gewessler anunțase, inițial, acest plan.

Este necesară o aplicație? 

Nu, bonusul vine direct în contul fiecăruia, dacă a fost înregistrat pe FinanzOnline sau dacă primește și beneficii din asigurarea de pensie. În toate celelalte cazuri, un voucher va fi trimis printr-o scrisoare, la jumătatea lunii octombrie. Dacă vrei să fii sigur că banii ajung în contul tău, poți în continuare să te înregistrezi la FinanzOnline și să-ți actualizezi numărul de cont acolo.

Cine primește banii? Oricine are reședința principală în Austria de cel puțin 183 de zile, adică șase luni și o zi.

  • Când mai exact vin banii în cont? Transferurile și scrisorile ar trebui să înceapă să sosească la începutul lunii octombrie – plata va dura „câteva săptămâni”.
  • Cât este bonusul? Este planificată o creștere la 250 de euro. Acest lucru nu a fost bătut în cuie în weekend, dar lucrurile se mișcau în acea direcție.
  • Ce primesc copiii? Conform planului inițial, s-a planificat 50% din bonusul părinților – asta ar fi 125 de euro, dar și această sumă era încă în curs de negociere.
  • Ce primește o familie? Familia tipică – adică doi adulți și doi copii – ar primi apoi 750 de euro, pe parcursul lunii octombrie.
  • Bonusul rămâne atât de mare? Nu, asta e o afacere unică, în 2023 va fi eșalonat de la 100 la 200 de euro, în funcție de locul în care locuiești.
  • Cât costã? Potrivit estimărilor inițiale, între 1,6 și 2 miliarde de euro.Pause

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This