sâmbătă, aprilie 20, 2024

Vaccinurile anti-Covid nu opresc răspândirea virusului, ci o favorizează!

Must Read

Noile studii arată că vaccinurile ajută la răspândirea Omicron!

DE JENIFFER MARGULIS ȘI JOE WANG

O echipă de 19 oameni de știință din Regatul Unit a publicat o nouă cercetare care ajută la explicarea de ce țările cu cele mai mari rate de vaccinare se confruntă cu cel mai mare număr de ceea ce ei numesc „infecții inovatoare”, precum și reinfectarea cu alte variante de COVID-19.

Acest articol de cercetare, publicat pe 14 iunie 2022, în revista Science, a fost descărcat de aproape 277.500 de ori, în mai puțin de două luni. Acest lucru este foarte neobișnuit pentru un studiu științific extrem de tehnic formulat dens.

Putem doar specula motivul pentru care atât de mulți oameni l-au citit. Dar ceea ce sugerează acest studiu, despre care mulți clinicieni și oameni de știință și-au exprimat îngrijorarea, este că vaccinurile ARNm COVID-19, precum și vaccinurile de rapel, pot face răspunsul nostru imunitar mai puțin eficient împotriva variantei Omicron a virusului.

Dacă acest lucru este corect, înseamnă că vaccinul în sine duce la o infecție pe scară largă. În loc să oprească virusul, se pare că programele de vaccinare ARNm din întreaga lume ar fi putut, din neatenție, să fi făcut virusul mai omniprezent.

Absorbția mai mare a vaccinurilor duce la rate mai mari de infecție

După cum subliniază oamenii de știință britanici, țările cu rate mai mari de absorbție a vaccinurilor se confruntă cu un număr mare de infecții primare și reinfecții frecvente cu SARS-CoV-2.

În schimb, în ​​locurile în care campaniile de vaccinare nu au fost implementate pe scară largă – inclusiv majoritatea țărilor de pe continetul african – oamenii nu se infectează.

Analizând de ce cele mai multe populații vaccinate suferă de cele mai multe infecții cu Omicron, acest studiu s-a concentrat pe profesioniștii cei mai vaccinați: personalul medical căruia i s-au administrat cele două doze de vaccin ARNm devreme și au primit apoi injecții de rapel de două ori. Pentru a afla ce se întâmplă la nivel celular cu acești lucrători din domeniul sănătății extrem de vaccinați, oamenii de știință au urmărit îndeaproape diferitele tipuri de imunoglobină din sângele participanților.

Imunoglobina (Ig), cunoscută și sub numele de anticorpi (Ab), găsește viruși, bacterii și altele și determină sistemul imunitar să răspundă corespunzător.

Oamenii de știință au identificat mai multe tipuri de imunoglobuline, fiecare ghidând răspunsul imun într-un mod diferit pentru diferite faze și tipuri de infecție.

IgG4, un răspuns imun de toleranță

IgG4 este forma de imunoglobină care activează un răspuns de toleranță în sistemul imunitar, pentru lucruri la care ai fost expus în mod repetat și la care nu trebuie să activezi un răspuns inflamator. Acest lucru este bun, dacă încercați să evitați sensibilitatea imună la un aliment, de exemplu. Dar nu este tipul de răspuns imunitar pe care au fost concepute vaccinurile împotriva COVID-19.

Apicultorii, când sunt înțepați în mod repetat de albine de-a lungul carierei lor, creează un răspuns IgG4 la atacul asupra sistemului lor imunitar. Practic, corpurile lor învață că veninul de albine nu este periculos și răspunsul lor imunitar la veninul de albine devine un răspuns IgG4, așa că sunt capabili să tolereze foarte bine înțepăturile. În timp ce veninul de albine în sine nu va dăuna organismului, răspunsul inflamator al organismului poate fi periculos. Dacă organismul reacţionează exagerat şi dezvoltă un răspuns generalizat în care inflamaţia însăşi pune în pericol respiraţia unei persoane, răspunsul imun poate fi letal.

Mai multe vaccinuri duc la mai multe infecții cu COVID-19!

Acest studiu demonstrează exact modul în care vaccinările repetate determină oamenii să fie mai sensibili la COVID-19. Dozele inițiale de vaccin au determinat răspunsuri imune inflamatorii clasice. Inflamația este o parte fundamentală a unui răspuns imun (la un vaccin sau la o infecție) și este responsabilă pentru majoritatea a ceea ce simțiți când sunteți bolnav: febră, dureri, letargie etc. Această inflamație este motivul pentru care vă puteți simți rău dacă te vaccinezi împotriva gripei și de ce vaccinul COVID-19 a devenit faimos pentru că îi face pe oameni să se simtă atât de rău timp de câteva zile. Corpul tău produce un răspuns inflamator la proteinele COVID-19.

Dar ce se întâmplă în organism după ce ați făcut două vaccinuri și apoi vi se administrează un al treilea? Oamenii de știință au descoperit că dozele succesive de vaccinuri ARNm încep să obișnuiască sau să desensibilizeze subiecții cu proteinele COVID-19, migrând răspunsul lor imun spre a fi dominat de forma IgG4, care, în esență, învață organismul să tolereze proteinele.

Un alt fel de protecție?

Răspunsul participanților la COVID-19 a fost de fapt oprit, făcându-i și mai vulnerabili la infecție și mai puțin probabil să dezvolte un răspuns la aceasta decât cei care nu fuseseră niciodată vaccinați.

Când sunteți expus la o răceală sau la orice alt virus în mod repetat, distanțat pe parcursul unei vieți, ceea ce se întâmplă cu expunerea naturală, nu dezvoltați o toleranță la aceasta, corpul dumneavoastră îl combate fără să știți. Corpul dumneavoastră folosește răspunsul imun normal de luptă împotriva bolii, dar, deoarece recunoaște agentul infecțios, nu aveți simptome de inflamație. Acesta este motivul pentru care atunci când sunteți expus în mod natural la multe boli, aveți apoi imunitate pe viață.

În schimb, acest nou studiu arată că injecțiile repetate de ARNm și stimulentele pentru COVID-19 produc un răspuns de toleranță, ca și cum ar fi injecții alergice. Acestea obișnuiesc organismul cu virusul, astfel încât să nu mai fie recunoscut de organism ca fiind ceva periculos.

Un alt studiu, publicat în iulie de o echipă formată din peste 20 de oameni de știință germani, a confirmat în mod independent că injecțiile și stimulentele succesive de COVID-19 au transformat răspunsul imun din clasa de protecție a răspunsului IgG la clasa de toleranță. În același timp, crearea acestei toleranțe induse de vaccin nu a însemnat că subiecții au fost lăsați neprotejați.

Menținerea oamenilor ca bolnavi!

Deci, vaccinul și programul de rapel au ajuns să facă opusul a ceea ce s-a intenționat să facă: să împiedice oamenii să se îmbolnăvească.

Dar a fost acesta vreodată un obiectiv realist? COVID-19 este ca și coronavirusurile endemice înrudite. La fel ca și răceala comună, se pare că SARS-CoV-2 nu va dispărea, nimeni nu o poate evita la infinit și că va continua să evolueze.

Pe de o parte, acest studiu sugerează că vaccinurile ajută sistemul imunitar al organismului să nu reacționeze exagerat la virus. Virusul în sine nu ucidea oameni, ci interacțiunea virusului cu sistemul imunitar al pacienților a cauzat infecții severeși, uneori, letale, deoarece sistemul imunitar a reacţionat excesiv la un virus nou.

Pe de altă parte, imunitatea dobândită în mod natural pare a fi mai puternică decât imunitatea dobândită prin vaccin, iar pericolele vaccinurilorîn sine, în special pentru tineri, sugerează că riscurile vaccinării depășesc cu mult beneficiile.

Dacă cei vaccinați acum primesc cu ușurință virusul, dar au doar reacții ușoare, deoarece sistemul lor imunitar le spune să-l tolereze, acesta poate fi un beneficiu pentru vaccinare.

Dar injecțiile de rapel nu au fost niciodată necesare pentru a produce toleranță: studiul a arătat că subiecții au început să dezvolte toleranță după doar două doze. Este posibil ca vaccinurile să fi ajutat la desensibilizarea populației la răspunsurile imune inflamatorii dăunătoare la COVID-19. Ele și-au jucat rolul. Nu este nevoie să continuați cu booster-uri succesive.

TEXTUL DE MAI SUS ESTE O TRADUCERE DUPĂ UN ARTICOL DIN PUBLICAȚIA theepochtimes.com: https://www.theepochtimes.com/new-science-shows-vaccines-help-omicron-spread-peer-reviewed-study_4645812.html?utm_source=BN_article_paid&utm_campaign=breaking-2022-08-05-ca&utm_medium=email&est=jFT8Kgwutjtlov65osOGYxOdrEm700UTnbfwgTD9WYuDaJjXVZyBs8pkOrVgbMJo

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This