joi, aprilie 25, 2024

Primul copil născut cu ADN de la trei persoane

Must Read

În Anglia, pentru prima dată, un copil sa născut cu trei tipuri de ADN. Tehnica este concepută pentru a preveni nașterea copiilor cu mutații mortale.

Atunci când o persoană este concepută, 50% din materialul său genetic (ADN) este format din cel al celor doi părinți ai săi. Acest lucru rezultă din fuziunea spermei și a ovulului. Atât de mult pentru cursul naturii.

În Marea Britanie, această regulă a fost încălcată pentru prima dată. Acolo a fost conceput primul copil britanic folosind ADN-ul a trei persoane. Copilul a fost creat printr-o procedură in vitro cunoscută sub numele de donare mitocondrială. Aceasta implică luarea nucleului unui ovul de la mamă – care conține ADN-ul ei – și implantarea acestuia într-un ovul donator al cărui nucleu a fost îndepărtat, dar care conține ADN-ul mitocondrial sănătos al donatorului. În acest fel, FIV Embrionii sunt creați care nu au mutații dăunătoare pe care mamele lor le poartă în ei și pe care este probabil să le transmită copiilor lor.

Spre deosebire de ADN-ul normal, care conține informațiile genetice care ne fac cine suntem, ADN-ul mitocondrial furnizează energia celulei și poate fi comparat cu o baterie. Mulți oameni de știință din domeniu insistă că termenul de “copil cu trei părinți” este inexact din acest motiv, deoarece 99,9 la sută din ADN provine încă de la două persoane. Deci 0,7% provine de la al treilea donator.

Tehnica revoluționară este o încercare de a împiedica copiii să se nască cu boli mitocondriale devastatoare. Bolile mitocondriale sunt incurabile și pot fi fatale în câteva zile sau chiar ore după naștere. Unele familii au pierdut deja mai mulți copii și văd această tehnică ca fiind singura modalitate de a avea un copil sănătos de-al lor.

Mitocondriile defecte pot fi moștenite numai de la mamă. Prin urmare, concepția naturală este adesea un joc de noroc pentru femeile afectate. Unii copii se pot naște sănătoși, deoarece moștenesc doar o mică parte din mitocondriile mutante. Dar alții pot moșteni mult mai mult, dezvoltând boli severe, progresive și adesea fatale. Aproximativ unul din 6.000 Bebelușii sunt afectați de tulburări mitocondriale, cum ar fi leziuni ale creierului, irosirea mușchilor, insuficiență cardiacă și orbire. În Marea Britanie, donarea mitocondrială este permisă legal din 2015.

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This