vineri, martie 29, 2024

O nouă pandemie?! Vine gripa tomatelor!

Must Read

După Covid, variola maimuțelor. După variola maimuțelor, gripa tomatelor!

Gripa tomatelor, noua boală care amenință planeta! Care sunt persoanele cele mai afectate

Nu, aceasta nu este o glumă! Un virus numit „gripa tomatelor” sau „febra tomatelor” a fost depistat în India, unde au fost înregistrate peste 80 de cazuri începând cu 6 mai. Simptome principale: vezicule rotunde de culoare roșie pe tot corpul, foarte dureroase și contagioase, potrivit The Indian Express.

Conform descoperirilor inițiale din presa locală, virusul atacă în primul rând copiii sub vârsta de 5 ani și se manifestă ca erupții cutanate dramatice  care pot fi confundate cu variola maimuțelor. În cazul gripei tomatelor, aceste erupții apar pe tot corpul și iau forma unor vezicule roșii rotunde, de unde și numele. Aparent, vezicule foarte dureroase și foarte contagioase. Părți ale corpului, cum ar fi mâinile, genunchii, fesele se pot păta și ele în roșu. Iritația gurii poate fi observată și din cauza deshidratării . 

Simptome care pot fi în sfârșit însoțite de febră, greață, vărsături, diaree, dureri articulare, tuse…

Ce este gripa tomatelor și pe cine afectează?

Potrivit virologului Jacob John, această febră este de fapt doar o nouă variantă a sindromului mână-picior-gură, o infecție virală comună la copiii mici. 

Dr. P Aruna, directorul adjunct al serviciilor de sănătate, Coimbatore a informat că gripa afectează copiii sub cinci ani. Simptomele acestei gripe, numită și febra tomatelor, includ erupții cutanate, iritații ale pielii și deshidratare. Potrivit mai multor rapoarte, gripa poate provoca, de asemenea, oboseală, dureri articulare, crampe stomacale, greață, vărsături, diaree, tuse, strănut, curge nasul, febră mare și dureri de corp. În unele cazuri, poate schimba și culoarea picioarelor și a mâinilor.

„Această gripă este una autolimitată și nu există un medicament specific pentru aceasta”, a remarcat Dr. Aruna. Aceasta înseamnă că simptomele se vor rezolva de la sine în timpul orelor suplimentare dacă se acordă îngrijire de susținere.

Cum poate fi tratată febra roșiilor!

Ca și alte cazuri de gripă, febra roșiilor este, de asemenea, contagioasă. „Dacă cineva este infectat cu această gripă, trebuie ținut în izolare, deoarece acest lucru s-ar putea răspândi rapid de la o persoană la alta”, a spus Dr. Aruna.

Este esențial să preveniți copiii să se scarpine pe veziculele cauzate de gripă. De asemenea, se recomandă odihnă și igienă adecvate. Ustensilele, hainele și alte articole folosite de persoanele infectate trebuie igienizate pentru a preveni răspândirea gripei.

Aportul de lichide ar ajuta, de asemenea, la contracararea deshidratării. Cel mai important, este necesar să cereți sfatul medicului dumneavoastră dacă observați simptomele menționate mai sus.

OMS avertizează: din cauza schimbărilor climatice, epidemiile vor fi tot mai frecvente!

Epidemiile precum variola maimuţei vor fi tot mai frecvente în viitorul apropiat, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi.

Focarele de boli endemice, cum ar fi variola maimuţei şi febra lassa, devin din ce în ce mai persistente şi mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan.

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la schimbarea rapidă a condiţiilor meteorologice, animalele şi oamenii îşi schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Ca urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni, a explicat Ryan.

„Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala şi de a o transmite mai departe în cadrul comunităţilor noastre este în creştere – astfel încât atât factorii de apariţie a bolilor, cât şi cei de amplificare a bolilor au crescut”, a precizat Mike Ryan.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This