sâmbătă, aprilie 20, 2024

Încă două cazuri de variola maimuței în Austria!

Must Read

O persoană din Viena și una din Niederöstereich au fost infectați cu acest virus

Boala nu necesită internarea, poate fi tratată și acasă

Variola maimuței este acum un alt subiect la modă. Alte două cazuri au mai fost raportate joi, în Austria, potrivit Ministerului Sănătății. Un vienez și un alt bărbat din Niederöstereich, care se află în tratament, internat la spitalul Klinik Favoriten sunt afectați, după cum a informat luni ministerul de resort.

Persoanele de contact ale celor doi pacienți sunt chestionate și au fost luate toate măsurile asociate. Sunt patru cazuri cunoscute în Austria, până acum.

Boala este notificată în Austria de câteva săptămâni. În ultimele zile au fost raportate autorităților încă două cazuri din Viena și Austria Inferioară. Au fost informate și autoritățile internaționale din domeniul sănătății.

Potrivit consilierului de sănătate Peter Hacker, vienezii din grupa de vârstă 20-40 de ani au o evoluție ușoară a bolii. Starea generală este bună în general, motiv pentru care pacientul nu este tratat în spital, ci se află în izolare la domiciliu. O decizie de izolare a fost deja emisă de către autoritatea sanitară. Au fost chestionate persoanele de contact.

Dacă bănuiți că aveți simptome asemănătoare variolei (de obicei, pustule/leziuni pe piele), nu trebuie să mergeți singur la spital, nu este deloc necesar! Păstrați-vă calmul și sunați la numărul de telefon 1450 (Viena), care va clarifica ce trebuie să faceți, deoarece aceste cazuri de obicei nu sunt atât de grave pentru a necesita internarea în spital și pot fi vindecate și acasă- se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a întocmit și publicat un pliant cu sfaturi importante pentru protecția împotriva bolilor transmisibile. Pe lângă variola maimuțelor, această fișă informativă acoperă și infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) și Covid-19 . Au fost inserateși sfaturi privind prevenirea și cum să procedați dacă se suspectează o infecție. Broșura este un însoțitor ideal pentru evenimente majore, festivaluri și sărbători.

Ministrul Sănătății Johannes Rauch: „Apariția variolei maimuțelor ne-a făcut din nou conștienți că bolile transmisibile reprezintă o amenințare constantă pentru sănătatea noastră, dincolo de Covid-19! Acolo unde mulți oameni se reunesc și sărbătoresc, probabilitatea de transmitere este deosebit de mare!”- avertizează el.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This