vineri, februarie 23, 2024

Homosexualii au de ce să se teamă: Tot mai mulți dintre infectații cu variola maimuței au început să moară!

Must Read

Scris de: ZIUA NEWS

Homosexualii au de ce să se teamă: Tot mai mulți dintre infectații cu variola maimuței au început să moară

O a două persoană infectată cu variola maimuţei a murit în Spania, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, a doua zi după anunţul primului deces în ţară din cauza acestei boli, relatează AFP.

“Dintre cei 3.750 de pacienţi (…) 120 au fost internaţi şi doi au murit”, a anunţat Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al ministerului în ultimul său raport publicat sâmbătă, fără a preciza data la care s-a produs cel de-al doilea deces, scrie agerpres.ro.

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei. Vineri, Brazilia a anunţat şi ea un deces, fără să se ştie însă dacă virusul este într-adevăr cauza acestor decese.

În total, şapte decese au fost înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, Ministerul Sănătăţii spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienţi infectaţi cu “variola maimuţei” şi făcând referire la “analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morţii”.

În Spania, una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, conform ultimelor date oferite de Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/homosexualii-au-de-ce-s-se-team-tot-mai-mul-i-dintre-infecta-ii-cu-variola-maimu-ei-au-nceput-s-moar-1571729

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This