duminică, februarie 25, 2024

De azi, fără carantină în Austria!

Must Read

În loc de carantina obligatorie, acum sunt introduse așa-numitele restricții de circulație. Dar și persoanele infectate pot face aproape orice, cu o mască.

Potriit publicației kurier.at, de azi, 1 august, nu se va mai aplica obligația de carantină pentru persoanele infectate cu Covid. Odată cu ordonanța privind așa-numita „Noua Separare”, ministrul Sănătății, Johannes Rauch (Partidul Verde) introduce restricții de circulație, în loc de izolare. Aceasta înseamnă că persoanele infectate, care se simt suficient de sănătoase, pot să-și părăsească locuința sau să primească vizitatori acolo. Singura condiție: cei infectați trebuie să poarte mască, practic, peste tot. Doar în aer liber, dacă se poate menține o distanță de siguranță de doi metri, cerința purtării măștii încetează să se aplice, inclusiv persoanelor infectate.

În principiu, cei depistați pozitiv cu corona, dacă poartă mască ,pot merge și la serviciu, începând de azi. Dar, atenție: companiile pot stabili reguli mai stricte, pe baza regulamentului intern și pot interzice persoanelor infectate să vină la muncă. Dealtfel, acest lucru se aplică și la restaurante, deși intrarea în baruri este, în general, permisă. Consumul nu este posibil pentru persoanele infectate, deoarece masca ar trebui îndepărtată.

Așa-numitele locuri vulnerabile (inclusiv spitale, aziluri de bătrâni, școli primare, grădinițe etc.) nu pot fi vizitate de persoanele infectate cu Covid, chiar și cu mască. Nici măcar copiii care au fost testați pozitiv, nu au voie să meargă la grădiniță sau școala elementară. De asemenea, nici angajații acestor unități, dacă sunt infectați. Pentru ca toate acestea să fie posibile, alte reglementări trebuie (din nou) să intre în vigoare. Acestea presupun, de exemplu, că părinții ai căror copii sunt pozitivi și care nu găsesc alte opțiuni de îngrijire a copiilor, pot fi eliberați de la muncă, până la o săptămână.

De asemenea, concediul medical telefonic va fi reactivat. Există un motiv logic pentru aceasta: noul regulament înseamnă, de asemenea, că un test pozitiv nu mai este automat un motiv pentru a lipsi de la muncă. Oricine nu este doar infectat, ci și bolnav, are nevoie de un document medical, de la un medic.

Așa-numita „Ordonanță privind grupul de risc” revine și ea. Aceasta permite persoanelor care aparțin unui grup de risc să nu vină la muncă, dacă se tem de contagiune de la colegii pozitivi.

Dealtfel, restricțiile de circulație se aplică timp de maximum zece zile, după un test antigen pozitiv. Nu se aplică, dacă un test PCR ulterior este negativ. Testarea gratuită este posibilă după cinci zile.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This