vineri, februarie 23, 2024

Cercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer foarte promițător!

Must Read

Potrivit agenției de presă ansa.it, un grup de cercetare italian a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanșeze răspunsuri imune la tumori și care ar putea crește eficacitatea medicamentelor de imunoterapie.
    Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de reglementare imunologică din cadrul secției Armenise-Harvard, de la Institutul Italian de Medicină Genomică (IIGM). Specialiștii afirmă că vaccinul folosește un virus ca un cal troian și instruiește sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase.
    Echipa de cercetare are sediul la Fundația de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, lângă Torino. Descoperirea a fost ilustrată într-o lucrare publicată în revista Science Translational Medicine. Vaccinul a fost realizat în colaborare cu compania elvețiană/italiană de biotehnologie Nouscom. Acesta s-a dovedit eficient, în asociere cu un medicament de imunoterapie, testat pe 12 pacienți cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică.
    „Considerăm că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost hotărât dovedită și că datele obținute în primele studii clinice sunt foarte promițătoare!” – a declarat șeful laboratorului Armenise-Harvard, Luigia Pace. „Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri, care să fie eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer”! – a precizat aceasta pentru Agenția ANSA.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This