vineri, aprilie 19, 2024

Algele sunt super-alimentul campionilor!

Must Read

Unele specii conțin până la 70% proteine, față de 25% în cazul cărnii

Consumul de alge protejează organismul de boli și vindecă numeroase afecțiuni

Aztecii mâncau și ei alge!

Algele sunt unele dintre cele mai vechi forme de viață de pe Pământ, fiind consumate de secole ca alimente și medicamente. De exemplu, există dovezi că aztecii consumau spirulină încă în secolul al XIV-lea. Spirulina și chlorella sunt cele mai comestibile și cele mai utilizate în suplimente alimentare. De fapt, algele marine au primit denumirea de superalimente, datorită concentrațiilor mari de minerale, vitamine, proteine și antioxidanți. Există mai multe soiuri de alge care se aseamănă, dar care se și diferențiază prin beneficiile pe care le au.

Alimentul ideal?!

De exemplu, algele brune pot ajuta la tratarea cancerului, fibromialgiei, artritei, stresului, bolilor de inimă, colesterolului ridicat și a mai multor afecțiuni grave. Pe lângă toate acestea, ele pot susține procesul de slăbire. Algele albastre-verzi conțin multe substanțe nutritive și reprezintă, de asemenea, un stimulent energetic foarte puternic. Reprezintă un remediu natural pentru slăbire, diabet, rinită alergică, stres, anxietate, oboseală, depresie și sindrom premenstrual. De asemenea, algele albastre-verzi au ajutat la tratarea formațiunilor precanceroase din interiorul gurii, îmbunătățirea memoriei și a sistemului digestiv. Ele includ în organismele lor majoritatea componentelor apei de mare, într-o formă purificată, concentrată și asimilabilă de către organismul uman. Unicelulare sau pluricelulare, de culoare roșie, brune sau verzi, algele sunt folosite în alimentație, în scop terapeutic, ca îngrășământ sau in îndustrie. Numite și „concentrate de apă de mare” datorită conținutului lor ridicat de nutrienți, algele sunt o sursă excelentă de proteine, unele specii având 50-70% proteine, comparativ cu cele doar cele 25% din carnea crudă.

Ele conțin mai mulți aminoacizi esențiali decât orice tip de carne, sunt o sursă excelentă de betacaroten, vitamine (A, B, C, D, E, F, K, PP), clorofilă, mucilagii și substanțe antibiotice, metaloizi și minerale (iod, magneziu, fier, potasiu, calciu, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, aur, zinc, cobalt, stronțiu, titan, vanadiu, staniu, rubidiu, siliciu).

Algele pot fi folosite ca hrană propriu zisă (în supe) dar și sub formă de condiment. El pot chiar înlocui legumele, în alimentația noastră zilnică. Pentru o eficiență terapeutică și nutritivă optimă, se recomandă folosirea în alimentație o perioadă de minim 3 săptămâni.

O proprietate specială și specifică algelor este aceea că, în structura lor, mineralele se găsesc în stare coloidală, ceea ce înseamnă că ajută mult la transportul și disponibilitatea biologică a altor nutrienți din hrană sau alte suplimente și, mai ales, neutralizează și ajută la eliminarea toxinelor, inclusiv radioactive, și a metalelor grele, acumulate in corp.

Consumul de alge ține bolile la distanță și vindecă multe afecțiuni!

Bogate în fibre alimentare și cu peste 70 de minerale conținute, algele sunt unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru prevenirea și tratarea unor boli.

Stimulante, algele favorizează procesele metabolice și schimburile de substanțe în corp, tonifică și stimulează acivitatea glandelor endocrine (în special, tiroida, hipofiza și pancreasul), reglează metabolismul proteinelor, au efect reîntineritor, remineralizant, anticelulitic și proprietăți antireumatismale, antiinfecțioase, antiscrofuloase, sunt un remediu extrem de eficient pentru gușă, ajută la îmbunatațirea funcțiilor cerebrale și a memoriei și la întărirea sistemului imunitar. Înlăturând senzația de foame, aceste alge marine au efecte deosebite și in cazul regimurilor de slăbire, stând chiar la baza unei diete mediatizate, Dieta Kanten.

Kanten este un aliment tradițional japonez, făcut dintr-un tip de alge marine. Kanten se numește agar agar în Statele Unite. Aceasta a fost, inițial, fabricată dintr-un alge marine, Gelidium, și uscată în zăpadă, dar Fundația Tokyo notează că modernul kanten este mai des făcut din alge marine Gracilaria. Alimentul este disponibil sub formă de pulbere și fulgi, iar în piețele asiatice, este găsit adesea sub formă de baton.

Secretul lui Ronaldo, Messi și Benzema

Conform site-ului digisport.ro, algele fac parte din dieta multor vedete și sportivi celebri. Este și cazul lui Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Karim Benzema, unii dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din lume.  Într-un articol cu titlul “Acesta este superalimentul esențial în dieta lui Messi, Cristiano Ronaldo, Benzema și a altor sportivi de elită”, jurnaliștii spanioli de la publicația sport.es dezvăluie că algele nu lipsesc din dietele supercampionilor.

“Spirulina este un aliment foarte neobișnuit în dieta noastră mediteraneană. Cu toate acestea, poate fi găsit în unele supermarketuri. Dieta fotbaliștilor este extrem de solicitană. Pentru a-și extinde cariera scurtă, trebuie să aibă mare grijă de ei înșiși din punct de vedere fizic și să mențină regimuri incredibil de stricte și rutine alimentare. În acest fel, își pot prelungi perioada de activitate în sport. Astfel, vedem cum jucători de 34 de ani, precum Benzema, rămân în frunte la o vârstă destul de înaintată pentru acest sport. Cristiano Ronaldo este un alt exemplu al modului în care jucătorii au grijă de ei înșiși pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Acesta are în comun cu francezul și cu Leo Messi un aliment rar întâlnit. Este nici mai mult, nici mai puțin decât o algă, un superaliment care oferă o cantitate incredibilă de proteine, mult mai mult decât carnea, peștele sau orice legumă.

Spirulina – un mister al naturii

Cu o cantitate mică de alge, puteți obține o mulțime de proteine, ceea ce permite organismului să sintetizeze mai bine proteinele din alte surse, cum ar fi carnea. În plus, include o cantitate mare de Omega-3, vitamine, antioxidanți (care previn oxidarea celulelor, deci și cancerul) și are beneficii nesfârșite.

Există multe tipuri de alge, spirulina fiind cea cu cele mai multe proteine, dar de mare valoare este și chlorella, o algă de apă dulce, care ajută foarte mult în dietele de tip detox, notează sursa citată.

Spirulina (Arthrospira Platensis) este o algă unicelulară, de culoare verde-albăstruie, soră cu chlorella. Are formă spiralată, dimensiune nu mai mare de câţiva microni, creşte atât în apele dulci cât şi în cele sărate şi se numără printre cele mai investigate plante ale planetei, scrie republicabio.ro.

Este renumită pentru aroma intensă şi pentru bogăţia în nutrienţi, motiv pentru care a fost catalogată ca “superaliment”. Cel mai des este utilizată în prepararea băuturilor proaspete şi naturale, în batoane energizante şi ca supliment alimentar natural, însă, administrată zilnic, spirulina este capabilă să vă redea vitalitatea şi starea de sănătate optimă.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This