vineri, aprilie 19, 2024

Alertă pe piața sexului din Austria!

Must Read

O nouă bacterie de gonoree, originară din Cambodgia, este rezistentă la toate tratamentele cunoscute!

Doar prezervativele protejează împotriva infecției

O echipă de cercetare condusă de Sonja Pleininger de la Agenția pentru Sănătate și Siguranța Alimentelor (AGES) lansează un semnal de alarmă despre detectarea unei noi tulpini de gonococi în Austria. Derivatul agentului patogen Neisseria gonorrhoeae, care provoacă gonoreea – colocvial „gonoree” – a fost detectat în aprilie la un călător care se întorcea din Cambodgia. Bacteria s-a dovedit a fi rezistentă la toate antibioticele și medicamentele folosite împotriva gonoreei până acum. 

Gonoreea este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, la nivel mondial. Este cauzată de infecția cu bacteria Neisseria gonorrhoeae (gonococi). Boala se manifestă în primul rând prin inflamarea uretrei. Semnele caracteristice sunt adesea scurgeri urât mirositoare din uretră sau vagin și urinarea dureroasă. Dacă bacteriile se înmulțesc, pot duce și la dureri abdominale. Frecvent, însă, nu există simptome sau simptomele nu sunt observate. La bărbați, există de obicei o senzație de arsură la urinare și descărcarea de secreții purulente din uretră. Un parcurs asimptomatic este foarte rar.

Gonoreea este a doua cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală și în Austria. Potrivit AGES, dacă nu este tratată, se poate răspândi și duce la inflamații articulare, modificări ale pielii sau, în cazuri mai rare, afecțiuni ale valvei cardiace sau meningită.

Rezistentă la medicamente

Există o obligație limitată de a raporta boala în Austria, ceea ce înseamnă că un raport trebuie făcut doar dacă există riscul de răspândire. Nu există vaccinare împotriva gonococilor și, în același timp, agentul patogen se dovedește a fi mutant. S-a dovedit că el este rezistent la un număr mare de medicamente care au fost folosite de multă vreme cu succes împotriva lui. În prezent, accentul principal este pe antibioticul ceftriaxonă, adesea în combinație cu azitromicină. Potrivit Centrului Național de Referință pentru Gonococi din AGES, tulpina nou descrisă este doar a doua din lume care prezintă rezistență atât la medicamentele comune, cât și la unele alte preparate relevante. Varianta bacteriană a apărut la un bărbat care a întreținut relații sexuale neprotejate cu o prostituată în Cambodgia, cu cinci zile înainte de apariția simptomelor . Chiar și după terapie, agentul patogen era încă detectabil, cel puțin într-o probă de urină, au arătat cercetătorii  în jurnalul „Eurosurveillance”.  

Activarea sistemelor de supraveghere a sănătății în Asia

Deoarece prima astfel de tulpină de N. gonorrhoeae rezistentă pe scară largă a avut și conexiuni cu Asia de Sud-Est, sistemele de supraveghere a sănătății populației trebuie intensificate, în special în Asia. Dacă acum circulă noi variante care pot fi rezistente la toate opțiunile de terapie disponibile, acestea ar trebui privite ca o amenințare pentru sănătatea publică. Potrivit oamenilor de știință, acest pericol ar trebui contracarat prin folosirea prezervativelor în timpul actului sexual, diagnostic cât mai rapid posibil și tratamente ușor accesibile, eficiente și ieftine, urmărirea contactelor sau un vaccin.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This