sâmbătă, mai 18, 2024

Românii de pretutindeni: Lansarea programului de tabere ARC 2022!

Must Read

Românii de pretutindeni: Lansarea programului de tabere ARC 2022

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului va lansa cea de-a XIII-a ediție a Programului de tabere „ARC”, marți, 26 iulie 2022, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” din Sângeorz – Băi, județul Bistrița – Năsăud.

Evenimentul de lansare de anul acesta va reuni reprezentanți ai Parlamentului României, ai Guvernului, ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate precum și ai autorităților publice locale județene din Bistrița – Năsăud și Neamț.

Peste 1200 de elevi, studenți și tineri atât din comunitățile istorice, cât și din diaspora vor avea parte de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor și voluntarilor care susțin consolidarea identității românești prin aprofundarea cunoştinţelor de limbă română.

De asemenea, taberele ARC au menirea să faciliteaze interacţiunea şi dialogul între tinerii din comunităţile istorice, dar şi tinerii din diaspora prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare, care este foarte importantă în promovarea imaginii României.

Acest program, iniţiat de DRP şi destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, este organizat în Centrele de Agrement Oglinzi, jud. Neamţ, în perioada 18 iulie-22 august a.c. și Sângeorz -Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 18 iulie – 15 august a.c., în serii consecutive de câte şapte zile.
La Oglinzi, vor fi organizate 5 serii a câte 7 zile în perioadele: 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august, 8-15 august,15-22 august 2022. La Sângeorz-Băi, vor fi organizate 4 serii a câte 7 zile în perioadele : 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august 2022, 8-15 august 2022.

Timp de cinci săptămâni, elevi și tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franța, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA și Irlanda de Nord vor participa la ateliere de limba română și își vor aprofunda cunoștintele de cultură, istorie, geografie și civilizație românească. În plus, le-am pregătit tinerilor și excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.zianews.ro: https://www.ziuanews.ro/politica/rom-nii-de-pretutindeni-lansarea-programului-de-tabere-arc-2022-1571606

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This