marți, mai 21, 2024

Roiuri uriașe de greieri giganți distrug recoltele în vestul SUA!

Must Read

Insectele neobișnuit de mari sunt rezultatul schimbărilor climatice sau creații de laborator, eliberate pentru a distruge culturile?!

Insectele preferă temperaturile mai calde și seceta, condiții care sunt legate de încălzirea globală

Fermierii din Vestul Statelor Unite se luptă cu focare de greieri-mormoni, insecte care pot crește aproape trei inci (8 cm) în lungime. În ultimii câțiva ani, greierii, pe lângă lăcuste, au distrus porțiuni de culturi, deoarece oficialii cheltuiesc milioane pentru a controla roiurile, potrivit agenției Associated Press. Criza climatică poate fi parțial de vină. Insectele preferă atât temperaturile mai calde, cât și secetele  condiții care sunt legate de încălzirea globală. Aceste focare pot fi extraordinare, deoarece specia călătorește adesea în grupuri de milioane sau miliarde de insecte individuale, spune Departamentul Agriculturii al SUA (USDA). Un fermier a declarat pentru Associated Press că roiurile de greieri au fost „cu adevărat biblice”.

Insectele uriașe care coboară pe zone în roiuri uriașe, distrug milioane de acri de culturi de pe terenurile agricole din statul Oregon.

Fiecare greier poate crește până la peste 8 centimetri lungime și, atunci când roiește, poate devasta câmpurile de culturi în câteva ore. Numele lor vine de la faptul că au ruinat câmpurile coloniștilor mormoni din Utah în anii 1800 și, de atunci, au afectat mereu terenurile agricole. În fața temperaturilor crescute ca urmare a agravării secetei în SUA, infestările de greieri au devenit mult mai grave.

Potrivit Associated Press, numai în 2021, 10 milioane de acri de pășuni din Oregon, din 18 regiuni, au fost avariate de roiurile de insecte.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This