marți, mai 21, 2024

Spania, prima țară europeană care sparge blocada globalistă!

Must Read

Prima țară din UE care încalcă ordinele SUA!

Guvernul spaniol impune taxe majorate pentru companiile din Energie și bănci, pentru a ajuta populația!

Potrivit publicației kontrast.at, o propunere care ar putea provoca discuții și în Austria se referă la știrea că Guvernul spaniol vrea să impoziteze dur marile bănci și „profiturile de război” ale companiilor energetice și să folosească toți banii pentru cheltuieli sociale. „Vom face tot ce putem pentru a ajuta clasa de mijloc și muncitorii!”, declară premierul socialist Petro Sánchez.

„Nu vom permite ca suferința celor mulți să fie în beneficiul celor puțini!”- a declarat marți, 12 iulie, premierul spaniol, în discursul său privind situația din țară. Sanchez a anunțat o taxă specială pentru băncile și surplusurile companiilor energetice, pentru finanțarea locuințelor publice, granturi și bilete de tren gratuite.

Taxele de la bănci și firmele din energie vor aduce 7 miliarde de euro la buget!

„Sunt pe deplin conștient de dificultățile de zi cu zi ale oamenilor. Știu că obțineți din ce în ce mai puțin din salarii, că și coșul de cumpărături se scumpește! – și-a început prim ministrul spaniol discursul privind starea națiunii, în Parlament. Sánchez a început cu o analiză sobră a situației, inclusiv grafice economice, și a ajuns la concluzia că măsurile luate până acum nu sunt suficiente pentru a proteja populația Spaniei de efectele inflației și a războiului din Ucraina. La finalul discursului, reacțiile au fost de ovații în picioare și exclamații euforice, din partea reprezentanților celor două formațiuni aflate la guvernare. „Știu că devine din ce în ce mai greu să ajungi la capăt. Înțeleg temerile, frustrarea și furia. Acestea sunt și sentimentele mele!”- a spus Sánchez.

Dar, spre deosebire de majoritatea celorlalți șefi de guvern din Europa, simpatia lui Sánchez pentru popor nu este doar o frază goală! Premierul spaniol a anunțat un pachet de măsuri sociale, care include multe măsuri de protecție a populației. Coaliția socialiștilor și Podemos merg mai departe decât orice alt guvern în această criză pentru a amortiza costurile inflației. Guvernul spaniol a anunțat o taxă specială pentru companiile energetice și marile bănci. Asta ar trebui să aducă la buget circa 7 miliarde de euro! Pe lângă impunerea unei taxe speciale pe profiturile excedentare din energie , guvernul spaniol va impune un impozit „temporar și extraordinar”, băncilor mari. Încă din octombrie 2021, guvernul minoritar de stânga a adoptat o taxă specială pentru profiturile excedentare pentru companiile energetice, dar aceasta a fost aplicată doar până în iunie 2022. Noile taxe urmează să se aplice până la sfârșitul lui 2023 și în această perioadă vor aduce un total de 7 miliarde de euro, care vor intra direct în cheltuieli sociale.

Măsuri sociale admirabile, pentru a ajuta populația!

Guvernul vrea să facă totul pentru a „elibera clasa de mijloc și muncitorii”, explică Sanchez. Guvernul vrea să folosească banii pentru a permite călătorii cu trenul gratuite, în Spania, pentru trenuri locale și de medie distanță, între 1 septembrie și 31 decembrie, să construiască 50.000 de apartamente publice în Madrid și să majoreze cu 100 de euro bursele pentru un milion de studenți. „Nimeni nu ar trebui să înceteze să studieze din cauza problemelor financiare!” – subliniază Sánchez.

Profiturile extraordinare nu cad din cer, vin din buzunarele consumatorilor!

Guvernul spaniol justifică impozitul bancar cu avantajele pe care majorarea dobânzilor le va aduce instituțiilor financiare. Când parlamentarii din partidul de dreapta Vox s-au opus, Sánchez a citit cifrele cu profiturile principalelor bănci ale țării. Despre companiilor de electricitate, premierul a subliniat și mai apăsat: „Aceste profituri despre care se spune că ar cădea din cer („profituri extraordinare”, n.red.) nu cad din cer: vin din buzunarele consumatorilor!” – a subliniat prim ministrul spaniol. Și, prin voința aleșilor și Guvernului spaniol, acolo vor curge din nou. Executivul spaniol a plafonat prețurile gazelor încă din luna mai, reducând semnificativ facturile la electricitate ale populației. Dar asta nu a fost suficient pentru a limita efectele inflației asupra populației spaniole!

„Nu vom permite ca suferința celor mulți să beneficieze celor puțini! Vom apăra oamenii și vom pune economia și statul în slujba majorității sociale!” – a precizat premierul Sanchez.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This