vineri, martie 29, 2024

ZELENSKY A AJUNS DE RÂSUL CURCILOR!

Must Read

Ucraina vrea să dea în judecată concernele Citi, JPMorgan și HSBC pentru „crime de război”!

30IUL. 2022


ADAUGĂ UN COMENTARIU

Ucraina vrea să dea în judcată mari bănci americane și europene pentru „crime de război” pentru finanțarea companiilor care fac comerț cu petrol cu ​​Rusia, relatează CNBC, citându-l pe consilierul economic șef al președintelui Volodimir Zelenski, Oleg Ustenko.

„Toți cei care finanțează acești criminali de război, care fac aceste lucruri groaznice în Ucraina, comit de asemenea crime de război în logica noastră”, a declarat Ustenko marți pentru rețea, denuminând bănci precum JPMorgan, HSBC și Citi.

Când a fost întrebat dacă băncile ar trebui să fie acuzate de crime de război, Ustenko a răspuns: „Exact”.

Potrivit lui Ustenko, Zelensky crede că aceste bănci ar trebui trase la răspundere pentru prelungirea conflictului și a războiului din Ucraina.

El răspundea la un raport al FT săptămâna trecută conform căruia guvernul ucrainean le-a scris șefilor băncilor din SUA și Europa, precum Jamie Dimon de la JPMorgan și Noel Quinn de la HSBC, cerându-le să-și închidă legăturile cu grupurile rusești de trafic de petrol. -CNBC

Potrivit scrisorilor văzute de FT, Ustenko a cerut băncilor să refuze finanțarea tuturor companiilor care tranzacționează cu petrol rusesc și să renunțe la Gazprom și Rosneft, principalele companii de petrol și gaze deținute de stat ale Rusiei.

Scrisorile acuzau direct Citigroup și Credit Agricole că „prelungesc războiul prin finanțarea companiilor care transportă petrol rusesc” și avertizează că aceste bănci nu vor putea participa la reconstrucția Ucrainei, atunci când războiul se va termina.

Ustenko a declarat pentru CNBC că administrația lui Zelensky adună probe pentru a le prezenta Curții Penale Internaționale.

„Culegem toate aceste informații” despre companiile care finanțează Rusia, a spus el. „Ministerul nostru al Justiției și Serviciul nostru de Securitate ucrainean adună probe. Și aceasta este apoi transmisă la ICC.”

Nu este prima dată când Ucraina a luat măsuri împotriva companiilor occidentale care fac afaceri cu Rusia.

În martie, guvernul a criticat companiile petroliere pentru că continuă să facă afaceri cu Rusia, avertizând că unele dintre aceste companii s-ar putea găsi pe partea greșită a istoriei.

Ustenko a spus că războiul a cauzat daune semnificative economiei Ucrainei de când a început invazia rusă pe 24 februarie. -CNBC

În prezent, ne așteptăm ca economia Ucrainei să se contracte cu aproximativ 35-40%, ceea ce este o scădere mare”, a spus el, explicând că scăderea se datorează faptului că aproape 50% dintre companii „nu sunt în prezent operaționale sau nu la capacitate maximă.”

„Când economia se micșorează, la fel și veniturile bugetare. Motivul pentru aceasta este din nou invazia rusă”.

ARTICOL PRELUAT DE PE https://karensmithdotblog.wordpress.com/

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This