joi, aprilie 25, 2024

Un document secret al ÖVP confirmă faptul că organizația de pensionari a partidului din Oberöstereich a primit în mod nejustificat ajutoare financiare de două milioane de euro în timpul pandemiei!

Must Read

ÖVP trebuie să dea explicații: un document nepublicat anterior, oferă dovezi despre faptul că asociația de vârstnici a partidului din Austria Superioară a primit în mod nejustificat două milioane de euro, ca ajutor în tippul crizei coronavirusului. Până acum, ÖVP și seniorii partidului din Oberostereich au justificat milioanele provenite din finanțare de la buget, spunând că asociația de vârstnici este o asociație independentă și nu o suborganizație a Partidului Popular.  Conform publicației neuezeit.at, există o declarație de 100 de pagini a avocatului ÖVP, Werner Suppan, cu privire la un alt litigiu juridic din 2019, în care se aratî fără echivoc: „Asociația Seniorilor din Austria Superioară este o suborganizație a ÖVP Austria Superioară”.

Chiar de la început, Asociația de vârstnici a ÖVP din Austria Superioară a primit aproape două milioane de euro de la buget, din „oala non-profit”. Acest lucru a fost dezvăluit de o întrebare în Parlamentar a  reprezentanților NEOS. Finanțarea specială este, de fapt, disponibilă doar pentru asociațiile non-profit precum cluburile sportive sau pompierii voluntari, organizațiile de partid fiind excluse în mod expres de la aceasta!

ÖVP și Asociația Seniorilor au justificat până acum milioanele provenite de la buge, cum că există două asociații de seniori din Austria Superioară, una, oficial, ca sub-organizație ÖVP și alta, ca asociație non-profit. Cele două organizații ar fi „strict separate”. Asociația ar fi încasat subvențiile Corona, nu organizația de partid! Deci, totul a fost legal, spun ÖVP și seniorii organizației care au încasat banii.

Dar ÖVP este ajuns din urmă de propriul său trecut! Pentru că, într-o dispută juridică începută în 2019, Partidul Popular are o poziție inversă: Asociația Seniorilor este, în mod clar, o suborganizație a partidului!

ÖVP Oberösterreich transmite adresele private ale alegătorilor către Asociația Vârstnicilor!

În toamna anului 2018, Werner Hable din Austria Superioară a primit o corespondență de la Asociația Vârstnicilor din Austria Superioară. Deși Hable nu este membru al Asociației OVP, în căsuța poștală îi flutură revista asociației de vârstnici „WIRaktiv” și o broșură cu invitații la evenimente. Revista este publicată de Seniorenbund-Verein, nu de suborganizația oficială a partidului! Acest lucru a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt de presă al Asociației Vârstnicilor pentru neuezeit.at.

Cum a obținut Asociația Seniorilor adresa privată a domnului Hable?! Austria Superioară a depus o plângere la autoritatea de protecție a datelor în 2019, împotriva Asociației Seniorilor din Austria Superioară, a ÖVP OÖ și a Partidului Popular Austriac. Urmează o declarație de 100 de pagini a Biroului Avocatului ÖVP, Werner Suppan, care are un singur scop legal: să dovedească că Asociația Seniorilor este o suborganizație a ÖVP! Deoarece, partidele politice precum ÖVP au voie să acceseze registrul central al alegătorilor și să trimită informații tuturor alegătorilor eligibili. Firma de avocatură Suppan susține că exact asta a făcut Asociația Vârstnicilor cu revista sa „WIRaktiv” și broșura evenimentului.

Firma de avocatură ÖVP Suppan: Asociația Seniorilor din Austria Superioară aparține ÖVP!

În declarație, firma de avocatură a lui Werner Suppan afirmă fără echivoc:

„Asociația Seniorilor din Austria Superioară (OÖSB) este, prin urmare, o suborganizație a ÖVP Austria Superioară.”

Statutele ÖVP Austria Superioară, al Partidului Popular și al Asociației de Seniori din Austria Superioară, sunt atașate ca dovezi.Ca parte a ÖVP, Asociația Seniorilor își poate trimite, legal, revista, tuturor alegătorilor:

„Datorită acestui scop, există autorizarea și, de asemenea, un interes legitim al filialelor Partidului Popular Austriac, și astfel și al OÖSB (OÖ-Seniorenbund, nota), de a utiliza datele din registrul alegătorilor în aceste scopuri și să contacteze alegătorii în acest sens”,se arată în comunicat.

În declarația sa, firma de avocatură folosită de ÖVP se referă în mod explicit la paragraful 2 din Legea Partidelor, potrivit căruia Asociația Vârstnicilor contează ca suborganizație de partid. Acesta este paragraful care este, de asemenea, enumerat în justificările privind finanțarea Corona ale beneficiile pentru organizațiile non-profit. Cu toate acestea, acolo se afirmă că organizațiile „nu sunt eligibile pentru finanțare” în conformitate cu secțiunea 2 din Legea partidelor politice.

Asociația Pensionarilor, amenințată cu excluderea de la toate finanțările, de câțiva ani!

Declarația firmei de avocatură a lui Werner Suppan ar putea răsturna complet discuția despre finanțările asociației de vârstnici ale partidului, în valoare de milioane de euro! La urma urmei, Suppan nu este un avocat oarecare, ci avocatul de casă al Partidului Popular! Printre clienții casei de avocatură Suppan se numără fostul cancelar Sebastian Kurz și foștii miniștri de finanțe Gernot Blümel și Hartwig Löger. Opinia juridică a avocatului este, de obicei și opinia juridică a ÖVP.

Departamentul vicecancelarului Werner Kogler examinează în prezent legalitatea subvențiilor acordate Asociației Vârstnicilor. Declarația lui Suppan ar putea apărea în curând ca dovadă. Seniorii OVP se confruntă nu doar cu rambursarea celor două milioane de euro, ci și cu consecințe penale și cu o excludere pe câțiva ani de la toate subvențiile federale!

ÖVP le potrivește cum îi convine!

Între timp, reprezentantul OVP din Austria Superioară, Werner Hable, a avut dreptate cu plângerea sa la autoritatea de protecție a datelor. După o obiecție din partea ÖVP – cauza este acum la Tribunalul Administrativ Federal! Acolo, Partidul Popular continuă să folosească toate probele pentru a susține că Asociația Seniorilor este o suborganizație a ÖVP. În cazul finanțării Corona, însă, ÖVP susține contrariul!

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This