sâmbătă, aprilie 27, 2024

SUA au demarat  noul „război rece” pentru gaze!

Must Read

Prețul gazelor a crescut cu 700%!

Americanii vor să bage pe gât europenilor gazul lor petrolier lichefiat, mult mai scump ca gazul rusesc!

Victimele sunt popoarele europene care suferă pentru interesele murdare ale americanilor!

În timp ce Austria doarme în plină criză a gazelor, observatorii sunt acum conștienți că există un nou „Război Rece”. Acesta se învârte în jurul gazului. O bătălie amară se poartă deja între rivalii SUA și Rusia. În timp ce gazul lui Putin este pe cale să nu mai curgă în Europa, americanii devin o putere mondială a gazelor lichide, respectiv, gaz petrolier lichefiat (CGN-n.n).

Când, la începutul lunii iunie, o explozie într-o fabrică de gaz lichefiat din Texas și întreruperea producției timp de trei săptămâni au făcut să tremure piața mondială a gazului lichefiat,  continuarea se putea deja ghici! Având în vedere situația geopolitică din jurul războiului din Ucraina și a consecințelor, măsurile Occidentului împotriva Rusiei au devenit de o importanță majoră pentru statele NATO și alte țări occidentale!

Comparațiile cu criza financiară globală sunt numeroase! Desigur, tot americanii au provocat-o!..

Desigur, acest lucru se reflectă și în prețul gazelor naturale, care nu este doar materia primă centrală pentru industria noastră, ci și un factor major al prețului creșterii actuale de 8,7% în iunie. Prețul gazelor naturale a crescut cu 700% (!) în Europa, de la începutul anului precedent! Potrivit unui raport al „Bloomberg”, în Germania se presupune deja că lipsa de gaze ar putea avea efecte similare cu criza financiară globală, care a urmat prăbușirii Băncii Lehmann Brothers din SUA, în 2008. Și politicienii germani cred că dacă Putin oprește gazul în Europa începând cu 11 iulie, nu îl va reporni. Consecințele pentru țările europene ar fi devastatoare!

SUA speră să vândă ele gaz lichefiat Europei, la preț triplu față de gazul natural rusesc!

Un nou „Război Rece” asupra gazelor a făcut furori încă demult în analizele geostrategilor! O mare unitate de producere a gazelor naturale lichefiate (GNL) din Texas a fost oprită, după o explozie la începutul lunii iunie a anului trecut și un incendiu ulterior. Potrivit companiei de operare Freeport LNG, nu au existat răniți. SUA exportă acum 75% din GNL în Europa. 

În timp ce ministrul responsabil cu energia al Austriei, Leonore Gewessler, a adormit complet în criza gazelor și sfătuiește economia să treacă la petrol (!), SUA par să fi înțeles importanța sursei de energie pentru economie. „Aceștia sunt anii 1970 pentru gazul natural!” spune Kevin Book, director general al ClearView Energy Partners LLC, o firmă de cercetare cu sediul în New York.

Gazul ar putea prelua rolul petrolului!

„Lumea se gândește acum la gaze, așa cum se gândea cândva la petrol, iar rolul vital pe care îl joacă gazul în economiile moderne și nevoia unei aprovizionări sigure și diversificate au devenit foarte clare!” – susțin americanii.

Marele dezavantaj al GNL: gazul lichefiat trebuie să fie transportat în întreaga lume cu tancuri petroliere. SUA urcă în clasamentul exportatorilor de GNL cu o viteză vertiginoasă și concurează deja cu Emiratul Qatar. Iar cererea de gaz lichefiat este în continuă creștere: 44 de țări din întreaga lume au importat GNL anul trecut – o valoare care aproape s-a dublat în zece ani! Dar rușii au găsit și ei noi piețe de vânzare pentru materiile lor prime, în India și China.

Vor accepta europenii gazul lichefiat superscump, doar pentru a servi intereselor SUA?!

Marele dezavantaj pentru GNL: combustibilul este mult mai greu de mutat pe planetă decât petrolul, deoarece trebuie să fie lichefiat în locuri precum uzina Texas LNG. Ceea ce înseamnă un alt avantaj pentru Putin, în noul „Război Rece”. Dar este posibil ca americanii să nu se oprească aici!…

Până acum, nimeni nu a cerut încetarea războiului, dimpotrivă! Zelensky cere noi arme în fiecare zi și există deja dovezi că Leyen & Co servesc lobby-ul armelor și pe profitorii lor. Până și austriecii sunt implicați în acest spectacol și chiar acceptă că nu am avut niciodată și mai avem o astfel de rată a inflației! Iar politicienii europeni se lasă teleghidați de politica vasală, pe care America le-o dictează: sancțiuni împotriva Rusiei care ne fac rău, dar în urma cărora beneficiază SUA! Fără gaze de la ruși, prețurile devin mult mai mari la gazele americane lichefiate,l ivrări de arme de miliarde în Ucraina, astfel încât oamenii de acolo să se omoare între ei! În acest timp, nu există bani pentru pensionarii și săracii din propria țară! Asta, da, politică pentru popor!

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This