vineri, aprilie 19, 2024

Socialistul Hans Peter Doskozil acuză Guvernul că a pierdut controlul la granița de Est!

Must Read

El susține că mii de imigranți și refugiați clandestini intră și acum, săptămânal, în Austria, fără ca autoritățile să facă ceva pentru a opri exodul

Duminică, guvernatorul Burgenland, Hans Peter Doskozil (SPÖ), a vorbit despre problema refugiaților. Ocazie cu care a reamintit faptul că nici până acum, Guvernul nu a clarificat cine a fost declarat răspunzător pentru problema refugiaților aflați în tabăra Crucii Roșii din Nickelsdorf din 2015.

O priveliște de iad

Conform mai multor surse media, când valul de refugiați a cuprins Europa, 300.000 de migranți au trecut granița pe la Nickelsdorf, în Austria, în câteva săptămâni. Conform reporterului publicației docus.de, Joseph Hausner, care a fost acolo în acel moment, în tabără era o mizerie de nedescris și condiții inumane pentru cei care căutau adăpost. Refugiații zăceau unul lângă altul pe pământ, ca sardinele, ploua, printre ei se plimbau câini și pisici, copiii dormeau pe asfaltul ud, vântul sufla din toate părțile. Era frig, oamenii înghețau, unii nici măcar nu aveau încălțăminte. În aer se simțea un miros de mucegai și zeci de toalete mobile erau amplasate chiar lângă refugiații care se odihneau, complet epuizați. “Au fost scene dramatice, care mi-au rămas în memorie!” – arată jurnalistul german.

La acea vreme, primarii din zonă au trimis apeluri disperate de ajutor Guvernului austriac. Voluntarii au ajutat zi și noapte la bBroul Vamal pentru a le oferi noilor veniți cele necesare, în timp ce poliția și Crucea Roșie erau de serviciu non stop.

Faliment politic al Guvernului!

„Este important să le oferim ajutor imediat, dar înrăutățirea actuală a situației refugiaților reprezintă și o declarație de faliment politic a guvernului federal! – susține Doskozil. El se declară alarmat: „De săptămâni întregi, capturile la frontierele externe ale Burgenland au crescut până la 1.000 de imigranți pe săptămână! Guvernul federal și, în special, Ministerul de Interne, au ignorat până acum, în mare măsură această evoluție și se limitează la măsurile placebo care urmăresc doar să calmeze populația!”- arată, furios, liderul socialist.

„Politica simulată” nu va fi suficientă!

Tendința actuală a capturilor de imigranți clandestini amintește de primele luni ale crizei refugiaților din 2015! Guvernul federal face și el aceleași greșeli ca atunci și încearcă să scape cu fața curată. „Politica falsă nu va fi suficientă, în schimb, este nevoie de o creștere rapidă și cuprinzătoare, a numărului de personal al poliției și armatei, pentru a ține situația sub control! Trebuie abordată și accelerarea mult anunțată a procedurilor. Acum, să se facă tot ce este trebuie făcut, pentru a ușura și a sprijini serviciile de urgență de la graniță!”- cere guvernatorul. Este vorba despre eliminarea bazei de afaceri inumane al traficului de persoane și protejarea oamenilor de traseele periculoase!…Din păcate, este, de asemenea, evident că guvernul federal nu a învățat nicio lecție din anul refugiaților 2015, nici la nivel de Austria, nici la nivel european!- este de părere Doskozil. „Nici ruta balcanică și nici alte rute nu au fost, niciodată, închise, așa cum a susținut mereu, ca o mantră, fostul cancelar Kurz!… Însă nu s-a făcut nimic în acest sens, pentru a schimba sistematica politicii de azil și migrație și pentru a contracara hotărâtor contrabanda cu imigranți! Acum ne găsim în situația de a plăti factura pentru acest nou eșec de la granița cu Burgenland!” a concluzionat parlamentarul SPÖ.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This