duminică, februarie 25, 2024

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev: „un exemplu clasic al metodologiei revanșismului rusesc”. Încălcarea drepturilor românilor nu e de interes pentru Ucraina?

Must Read

Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României.

Publicația FOCUS îi dedică un articol în care se spune:

”Diana Ivanovici Șoșoacă, senator al României, care a declarat anterior că Ucraina ar trebui să cedeze unele dintre teritoriile sale României și a fost inclusă pe lista sancțiunilor, a făcut o altă declarație scandaloasă.

Șoșoacă a spus că includerea ei în baza „Peacemaker” ar indica faptul că Ucraina este un „stat cu înclinație teroristă”.

Înțelegeți cât de mult disprețuiește Ucraina România dacă își permite să amenințe oficial cu moartea unui senator român? Cum poate România să admită un asemenea apel din partea unei țări pe care spune că o susține? Cum susține România Ucraina? Prin „uciderea” parlamentarilor care spun adevărul?Ea și-a exprimat, de asemenea, temerile că dacă Ucrainei i se va permite să „amenințe” oficiali de rang înalt ai statului român și să se amestece în politica românească, mâine la Kiev vor decide cum să guverneze însăși România.

Șoșoacă a raportat că acum statul român are ocazia să arate dacă mai există ca stat și să se opună Ucrainei sau să confirme că România este acum vasal și colonie a Kievului.

Diana Șoșoacă a precizat că astfel de amenințări din partea Ucrainei indică faptul că România sprijină un stat criminal cu bani și ajutoare și a cerut României să-și reconsidere imediat atitudinea față de Kiev în legătură cu „poziția teroristă” a Ucrainei.

Anterior senatorul a depus un proiect de lege prin care și-a propus „denunțarea Acordului de Bună Vecinătate și Cooperare dintre România și Ucraina”.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe Oleg Nikolenko a scris pe Facebook că propunerea lui Șoșoacă este „un exemplu clasic al metodologiei revanșismului rusesc”.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This