vineri, aprilie 26, 2024

Primul partid condus de inteligența artificială a fost lansat în Danemarca!

Must Read

Următorul partid din Parlamentul danez ar putea fi condus de AI!

Un nou partid politic din Danemarca ale cărui politici sunt derivate în întregime din inteligența artificială (AI) speră să participe la următoarele alegeri generale din iunie 2023.

Potivit publicației thelocal.dk, acesta a fost lansat, la sfârșitul lunii mai, de colectivul de artiști Computer Lars. Partidul Sintetic vrea să ajungă la cei circa 15% dintre danezi care nu și-au exercitat dreptul de vot la alegerile anterioare, din 2019. Partidul crede că aceștia nu au votat pentru că niciunul dintre partidele tradiționale nu a făcut apel la ei.  Analizând toate publicațiile scrise ale partidelor marginale din Danemarca începând cu 1970, AI al Partidului Sintetic a conceput un program despre care consideră că reprezintă „viziunile politice ale omului obișnuit”, a declarat pentru Agenția France Presse unul dintre membrii colectivului artistic care a avut inițiativa înființării formațiunii, Asker Bryld Staunaes. Partidul se lansează „într-o analiză a optimizării sistemului de vot în Danemarca”, a spus el.

Este, de asemenea, un răspuns ironic la sutele de partide mici create de-a lungul anilor, unele bazate mai mult pe batjocorirea sau criticarea societății, decât pe politica politică reală. Danemarca are în prezent 230 de astfel de micropartide, inclusiv Partidul Sintetic. „Este o modalitate de a imita și simula procesul politic pe tot parcursul, dar într-o confruntare directă a aparatului de legiferare și de aplicare a politicii și a drepturilor de organizare”, a spus Bryld Staunaes.

Printre propunerile partidului se numără introducerea unui venit de bază universal de 100.000 de coroane pe lună – mai mult de dublu față de salariul mediu danez.

Partidul sprijină, de asemenea, adăugarea celui de-al 18-lea obiectiv al ONU de dezvoltare durabilă, care ar permite „oamenilor și algoritmilor să coexiste mai direct decât acum”, a spus Bryld Staunaes.

Rămâne de văzut dacă partidul va avea suficient sprijin pentru a candida la votul din 2023 – are nevoie de 20.182 de semnături pentru a face acest lucru și are în prezent doar patru, conform datelor oficiale ale alegerilor.

Dar dacă reușește să câștige un loc în Parlament, Partidul Sintetic intenționează să-și folosească mandatul pentru a lega AI de activitatea desfășurată de membrii adunării.

„Ideea… este să luăm această forță politică și economică uriașă (algoritmii)… pentru a încerca să o înscriem în sistemul politic tradițional”, a spus Bryld Staunaes.

În prezent, „nu avem nicio modalitate de a ne adresa efectiv oamenilor și inteligenței artificiale într-un cadru democratic”, a adăugat el. Oamenii pot interacționa direct cu AI-ul partidului pe platforma de mesagerie Discord, prin chatbot. Partidul intenționează să organizeze primul său miting electoral „pentru un public uman” în septembrie.

admin

Latest News

Lanțul de supermarketuri dat în judecată de Guvern pentru defăimare. Totul se petrece intre Ungaria si Austria

Șeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că Guvernul ungar intenționează să dea...

More Articles Like This