sâmbătă, aprilie 20, 2024

PREDOIU ANUNȚĂ RENUNȚAREA LA SUVERANITATE!

Must Read
Cătălin Predoiu

George Tărâță

După ce a scos din lege sancțiunea pentru nerespectarea de către magistrați a deciziilor obligatorii ale CCR, ministrul Justiției Catalin Predoiu recunoaște că dorește să impună “primatul Dreptului european”

Că să obțină vot pozitiv pentru Legile Justiției, Predoiu a făcut politică și a dat asigurări că PNL, PSD și UDMR au bătut palma


Ministrul Justiției Catalin Predoiu (foto) consfințește renunțarea României la suveranitatea națională. Judecătorii și procurorii nu vor mai fi obligați să respecte deciziile CCR și Constituția României, ci să dea prioritate dreptului european.

În ședința Plenului CSM de vineri, 12 august 2022, în care se discutau noile Legi ale Justiției, ministrul Cătălin Predoiu a indicat drept una dintre cele mai importante modificări cea privind “primatul Dreptului european”. În acest sens, ca o mare realizare introdusă în Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor (actuala Lege 303/2004) ministrul Cătălin Predoiu a menționat: “Eliminarea abaterii disciplinare care vizează ignorarea principiului dreptului european”.

Mai exact, este vorba despre abrorgarea din viitoarea Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor a abaterii disciplinare privind nerespectarea deciziilor obligatorii ale CCR, prevăzută de art. 99 lit. ș) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor: “Constituie abatere disciplinară nerespectarea deciziilor Curții Constituționale, a deciziilor pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în soluționarea recursurilor în interesul legii sau a hotărârilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept”.

Atentat grav la Constituția României. Jurământul devine o glumă

Prevederea prin care se da liber la nerespectarea deciziilor CCR de către judecători și procurori încalcă în mod grav însăși Constituția României, care prevede la art. 147 alin. 4 că: “Deciziile Curții Constituționale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii și au putere numai pentru viitor”.

Totodată, prevederea privind eliminarea abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR încalcă inclusiv actuala Lege privind 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, dar și noua Lege privind statutul magistraților, ambele impunând judecătorilor și procurorilor să depună un jurământ la începerea activității prin care să se angajeze la respectarea Constituției României, Constituție care, repetăm, statuează că deciziile CCR sunt obligatorii.

Astfel, potrivit art. 34 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor: “Înainte de a începe să-și exercite funcția, judecătorii și procurorii depun următorul jurământ: ‘Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fară părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Fix aceasta prevedere a fost menținută și în noua Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor, la art. 81 alin. (1): “Înainte de a începe să-și exercite funcția, judecătorii și procurorii depun următorul jurământ: ‘Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fară părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!’”.

Predoiu a făcut politică în CSM

Altfel, trebuie spus că în ședința Plenului CSM de vineri, 12 august 2022, ministrul Justiției Catalin Predoiu s-a apucat să facă politica pe față. Concret, că să obțină vot pozitiv pentru noile Legi ale Justiției, Predoiu le-a transmis acestora că PNL, PSD și UDMR au bătut palma pe această formă, coaliția de guvernare ajungând la un consens.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/predoiu-anunta-renuntarea-la-suveranitate-dupa-ce-a-scos-din-lege-sanctiunea-pentru-nerespectarea-de-catre-magistrati-a-deciziilor-obligatorii-ale-ccr-ministrul-justitiei-catalin-predoiu-recunoaste-ca-doreste-sa-impuna-primatul-dreptului-european-ca-sa-ob

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This