marți, aprilie 23, 2024

Partidul Socialist (SPÖ) cere impozitarea cu 4 miliarde de euro a profiturilor în exces ale VERBUND și OMV!

Must Read

Banii obținuți ar urma să fie folosiți la ajutorarea familiilor la plata facturilor de energie și la investiții pentru tranziția energetică

Companiile energetice, în special, câștigă în prezent mulți bani din criză. Compania Verbund și-a publicat cifrele actuale și arată așa: În ultima jumătate de an, compania energetică a realizat un profit cu un miliard de euro mai mult decât în ​​2021. OMV, chiar 3 miliarde! SPÖ cere ca aceste profituri suplimentare să fie eliminate și plătite familiilor, pentru a trece mai ușor prin tranziția energetică.

Grupul energetic Verbund și-a prezentat cifrele pentru al doilea trimestru: au dublat rezultatul consolidat, la 817,1 milioane euro. Cu toate acestea, compania nu a majorat tarifele pentru clienții săi până în luna mai și, în mod cinic, a anunțat un dividend special de 400 milioane euro. Dar Verbund nu este singura companie care câștigă bani cu vagonul, din criză!

OMV – 3 miliarde de euro, profit excedentar!

OMV este cel mai mare câștigător al crizei din Austria! În prima jumătate a anului, compania petrolieră a câștigat cu 3 miliarde de euro mai mult decât în ​​prima jumătate a anului 2021. Grupul justifică acest lucru și prin creșterea prețurilor la țiței, dar Autoritatea Federală pentru Concurență a stabilit că prețurile bursiere și prețurile la benzinarie s-au decuplat. Cu alte cuvinte: Jumătate din inflație o datorăm corporațiilor și nu creșterii prețurilor la țiței!

SPÖ cere impozitarea drastică a profiturilor excedentare!

Potrivit publicației kontrast.at, SPÖ vrea să elimine aceste profituri în exces, pentru că nu au rezultat din realizările antreprenoriale, inovație sau creativitate, ci din război și criză. Socialiștii au prezentat un model: toate profiturile care sunt cu mai mult de 10% de profitul din anul precedent, trebuie să fie eliminate prin impozitare! Jumătate din profituri sunt destinate să ajute familiile din Austria la plata facturilor. Cealaltă jumătate urmează să fie investită în tranziția energetică ,pentru a deveni mai rapid independentă de petrol și gaze.

500 euro pe familie și 2 miliarde de euro pentru tranziția energetică

Dacă Guvernul ar aplica modelul propus de SPÖ la OMV și Verbund, ar scoate 4 miliarde de euro, pentru o jumătate de an. Asta corespunde cu 500 de euro pe familie și Executivul ar putea investi în continuare 2 miliarde de euro în tranziția energetică. Pentru comparație: Guvernul a băgat în măsurile imediate ale pachetului de inflație circa cinci miliarde de euro.

admin

Latest News

Biden vrea să livreze rapid – interceptorii și muniția ar putea fi în Ucraina “în câteva zile”

SUA intenționează să ofere sprijin militar Ucrainei în câteva zile de la adoptarea preconizată a legii. Cu toate acestea,...

More Articles Like This