joi, aprilie 18, 2024

Nehammer și ÖVP se prăbușesc brutal în sondaje!

Must Read

SPÖ este deja cu 10 puncte procentuale înaintea ÖVP!

Un guvern (fictiv) de roșu/verde/roz ar ajunge la 53%!

Creșterile de preț, deficitul de energie, o pandemie și temerile de război au ca rezultat un amestec toxic pentru coaliția aflată la guvernare. Acum, Guvernul plătește factura de la cetățeni. Fără bacșiș, de data asta!

ÖVP accelerează la vale!

Mai presus de toate, ÖVP intră sub roți! Doar 21% dintre alegători ar mai vota acum pentru partidul lui Nehammer! Ca o reamintire: La alegerile din 2019, popularii aveau 37,5%. În ultimul sondaj, din martie, procentul lor a fost de doar 22%.

SPÖ își mărește avantajul!

Durerea unuia, bucuria altuia: SPÖ se retrage ușor. Aproape la o treime (31%) din electorat, vrea să voteze pentru Roșii. În 2019,  socialiștii au avut un nivel constant, de 21%. În martie, 29% dintre alegători au optat pentru SPÖ.

Verzii” stagnează

Verzii vicecancelarului Kogler rămân stabili la un nivel scăzut. Deși partidul de guvernământ a pierdut aproape trei puncte procentuale din 2019, s-a stabilizat la unsprezece procente.

FPÖ și Neos, în ascensiune!

Albaștrii au 19% din preferințe și nu au beneficiat (încă?) de inflație și de furia publicului în legătură cu aceasta. La alegerile din 2019, ei a fost la 16%. Neos cresc și ei, de la nouă la unsprezece procente.

Cancelarul Pam?!

Pamela Rendi-Wagner prinde și ea din urmă procentajul cancelarului: 17%, de la 12 la sută martie, dintre alegători, ar vota acum pentru ea, direct, și același procent pentru cancelarul în exercițiu, Karl Nehammer. Cu toate acestea, liderul SPÖ se situează, încă, în spatele partidului său.

Austriecii nu mai au încredere în Nehammer!

Potrivit unui sondaj al Institutului Hajek pentru ATV, doar o treime din 500 de respondenți cred în relansarea ÖVP cu cancelarul Karl Nehammer. Când a fost întrebat despre motivele acestei situații, Nehammer susține că  „ÖVP a fost sub presiune multă vreme, din cauza acuzațiilor de corupție.

La întrebarea „Ai încredere în Karl Nehammer că va aduce un nou început și va duce partidul înapoi în frunte?”,  9% au răspuns „cu siguranță”. 21% tindeau să fie de acord, în timp ce 60 la sută tindeau să nu creadă sau să nu creadă deloc în venirea cu Nehammer. 10% dintre respondenți nu au avut nicio părere.

Există diferențe clare între grupurile de alegători. În timp ce majoritatea a 94% dintre alegătorii ÖVP își pot „cu siguranță” sau „mai degrabă” să-și imagineze un nou început cu liderul lor de partid, doar 25% dintre alegătorii SPÖ și 10% dintre alegătorii FPÖ sunt de acord.

„Faptul că electoratul ÖVP îl susține pe Nehammer cu 94% nu este un semn de forță, ci un lucru firesc. Problema pentru ÖVP constă în potențialul FPÖ, pentru că doar 10% din electoratul albastru îl vede pe Nehammer drept un candidat plin de speranță” – conchide Peter Hajek, cel care a inițiat sondajul.

69%, neumlțumiți!

Reputația coaliției turcoaz-verde în rândul populației este scăzută. Potrivit celui mai recent sondaj făcut de site-ul profil.at, o majoritate clară de 69% dintre alegători spun că sunt puțin sau deloc mulțumiți de munca Guvernului. 43% sunt, de asemenea, de părere că ar trebui să fie organizate noi alegeri înainte de termen. De asemenea, tot 43% resping alte alegeri (numărul celor intervievați =800, interval de fluctuație: +/- 3,5%, metodă: combinație de sondaj telefonic și online).

În sondajul efectuat duminică, ÖVP continuă să piardă din popularitate, în comparație cu sondajul din aprilie: dacă ar fi alegeri duminica viitoare, Partidul Popular ar obține doar 22% (-2). SPÖ este, în mod clar, pe primul loc, cu 27% (-1), conform sondajului realizat de institutul de cercetare de opinie Unique Research pentru profil.at, FPÖ se află la 20% (+1). Ei sunt urmați de Verzi, cu 12% (+1) și NEOS, cu 11% (+2). Partidul anti-vaccinare MFG ajunge la 6% (-1) și, prin urmare, ar fi reprezentat în Parlament. Însă, vaccinarea obligatorie a fost, între timp, abolită.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This