miercuri, aprilie 24, 2024

Michael Ludwig s-a întâlnit vineri cu „sultanul” Erdogan!

Must Read

Primarul Vienei a avut vineri o întrevedere de o oră cu președintele Turciei, în timpul vizitei sale din Turcia, ca președinte al Asociației Orașelor din cele două țări

Primarul Vienei, Michael Ludwig (SPÖ), sa întâlnit vineri cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, în timpul vizitei sale în Turcia, în calitate de președinte al Asociației Orașelor din Austria și Turcia.

Oficial, era programat ca dl Ludwig să aibă întrevederi doar cu președintele Asociației Turcești a Orașelor, Fatma Şahin. Dar după schimbarea agendei de vineri după-amiază, pe ordinea de zi a fost inserată și o întâlnire cu președintele Erdoğan, în cursul după-amiezii. Subiectele dominante ale conversației, care a durat circa o oră, au fost războiul din Ucraina, valul de inflație din Europa, consecințele pandemiei asupra turismului și relațiile dintre Austria și Turcia. În cadrul discuțiilor, foarte amicale, s-a discutat însă și posibila aderare a Turciei la UE. Michael Ludwig, deși foarte diplomat, s-a referit și la criteriile nenegociabile din partea Uniunii Europene cu privire la respectarea criteriilor de aderare, printre care se numără și respectarea drepturilor fundamentale ale omului, principiu la care Turcia mai are multe de făcut!

Ludwig și echipa care-l însoțește au rămas la Istanbul până sâmbătă. Pe ordinea de zi erau planificate și întâlniri cu diverși reprezentanți religioși, precum și discuții cu oameni de afaceri.

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This