sâmbătă, aprilie 20, 2024

Liderul tirolez al ÖVP susține că a demisionat în urma unor amenințări cu moartea!

Must Read

Günther Platter și-a desemnat înlocuitorul la viitoarele alegeri interne din partid

Conform informațiilor furnizate de publicația oe24.at, luni, Executivul organizației din Tirol a principalului partidului de guvernământ  (ÖVP), l-a nominalizat, în unanimitate, pe consilierul economic Anton Mattl,e drept candidat la postul de guvernatorul al statului pentru viitoarele. În plus, ÖVP a decis, tot în unanimitate, că alegerile ar trebui să aibă loc mai devreme și nu în primăvara anului 2023, așa cum era planificat. Günther Platter anunțase că nu va mai candida, după 14 ani de activitate politică. La o conferință de presă, el a ajuns la concluzia că: „O singură dată este suficient!” După ce s-a consultat cu familia, prietenii și tovarășii de partid, liderul tirolez al popularilor a decis  că „acum este momentul potrivit pentru a stabili calea corectă!” Platter vrea să rămână în funcție până la alegerile de stat. Următorul guvernator ar trebui “să rămână în funcție cel puțin cinci ani. Nu mi-a mers asta!”- a spus el, explicând motivele retragerii sale surprinzătoare, după ce își confirmase candidatura în anul precedent.

Plater: „Am primit amenințări cu moartea împotriva anturajului meu!”

 

După conferința guvernatorilor de stat de la Achensee, la care s-a decis vaccinarea obligatorie și izolarea celor depistați pozitiv la teste, el s-a confruntat cu „amenințări – chiar și amenințări cu moartea, la adresa anturajului meu personal”. A existat chiar și o competiție de la Innsbruck la Zams – orașul natal al lui Platter, anulată din acest motiv. „Poliția a închis totul, dar acest lucru a fost stresant pentru familie!” – a precizat Platter. „Nu mai faci asta la vârsta de 68 de ani!”- și-a explicat Platter decizia sa. Atât Platter, cât și succesorul său au rămas deschiși despre momentul când ar trebui să aibă loc următoarele alegeri. Mattle a sugereat că “ar trebui să ne gândim la alegeri anticipate”. 

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This