vineri, aprilie 19, 2024

Iată cum funcționează „democrația verde”!

Must Read

 „Consiliul pentru climă” al ministresei Gewessler se pretinde “a reprezenta voința oamenilor”!

Ministra Gewessler a “spart” 2 milioane de euro pe studii ecologice, artibuite cu dedicație ONG-urilor apropiate de Partidul Verde

88 dintre cei 100 de oameni selectați „aleatoriu” de așa zisul Consiliu Climatic sunt “oameni de casă” ai Verzilor

Luni dimineață, 4 iulie, o delegație a „Consiliului Climei” înființat de ministrul Mediului, Leonore Gewessler, și-a prezentat rezultatele în cadrul unei conferințe de presă. În mod deloc surprinzător, 88 din cei 100 de cetățeni selectați „aleatoriu”, au convenit inițial asupra unor măsuri care corespund exact intențiilor ministrului Verzilor partidului său.

Mulți bani pentru prietenii Verzilor!

Spectacolul climatic al ministrului Gewessler i-a costat pe contribuabili peste două milioane de euro. Circa un sfert din sumă a intrat în atribuirea de contracte către agenții de PR ecologice. În general, rezultatele erau deja știute. De asta s-au ocupat cei 15 oameni de știință furnizați de ministerul condus de ea și de o „echipă de moderare”. Obiectivul era, de asemenea, clar: să găsească modalități prin care Austria poate deveni „neutră din punct de vedere climatic” până în 2040. Așa zisele studii ne costă cât nu merită! Din nou.

Peste 90 de „recomandări” ridicole!

Rezultatul “atelierului” de șase luni de povești despre climă este un amestec de paternalism și stres pentru toate domeniile vieții. Se presupune că s-a discutat până s-a ajuns la un acord larg între toți participanții. De exemplu, în materialele prezentate, este ancorat un „drept fundamental la protecția climei”. Sau o „oprire de etanșare a solului”. În cele din urmă, acest lucru ar însemna încetarea tuturor construcțiilor rutiere și rezidențiale. Nu numai atât: nici nu mai trebuie instalate turbine eoliene! O singură turbină eoliană are o suprafață de bază de beton de 100 de metri pătrați. Plus zone pentru alei și o fundație subterana de pana la 400 de metri pătrați.

Vise verzi: Tempo de 90 km/h pe drumurile naționale și o taxă pentru circulația în orașe!

Desigur, taxele suplimentare pentru îndeplinirea acestor obiective al Verzilor nu ar trebui să lipsească! Așa că „consiliile climatice” au convenit că sunt necesare taxe mai mari pentru „vehiculele care dăunează climei”. În plus, Verzii vor să impună consumatorilor „tarife la gazele cu efect de seră, provenite din țări terțe”. În viziunea lor, se impune și eliminarea subvențiilor pentru combustibilii fosili. Totul sub motto-ul: Viața noastră nu este suficient de scumpă!..

Prostii fără nici o relevanță pentru ÖVP!

Pe de altă parte, partenerul de coaliție al Partidului Verde, ÖVP, a atras atenția cu declarațiile negative despre Consiliul Climatic al lui Gewessler. Purtătorul de cuvânt din partea ÖVP al vicepreședintelui pentru Climă, Johannes Schmuckenschlager, a descris măsurile propuse de Verzi drept o campanie de PR „negligentă și nepotrivită”. Recomandările Consiliului pentru Climă nu au nici o relevanță pentru el și Partidul Popular, afirmă Schmuckenschlager.

Verzii, un partid mic, dar cu un istoric lung de corupție!

Dar să aruncăm o privire mai amplă asupra istoricului scandalurilor în care a fost implicat Partidul Verde!

Potrivit site-ului zurzeit.at, conform sondajelor actuale, nouă din zece austrieci resping #verzii  (Partidul Verde-.n.n) și politicile lor. Cu toate acestea, acest mic partid de stânga ne determină viitorul! În ciuda recordului său dezastruos ca partid de guvernământ, încă se poate baza pe sprijinul deplin al media mainstream și al ONG-urilor sorosiste și progresiste. Factura este plătită de cetățenii din Austria.

Scandalul de corupție din Austria îi afectează acum și pe Verzi. Un document secret demonstrează că nu numai ÖVP, ci și partenerii săi de guvernare, Verzii, sunt implicați în coluziune ilegală, pentru propriul lor profit. Pe lângă acordul oficial de coaliție pe care cele două partide la guvernare l-au încheiat în 2019, există mai multe acorduri secrete, dezvăluite într-o așa-numită “scrisoare secundară” despre care se crede că încalcă legea. Unul dintre aceste acorduri: Verzii obțin poziții de vârf în companii de stat, cum ar fi instanțe, Banca Națională sau radiodifuzorul public ORF, dacă sunt de acord cu interzicerea baticului pe cap pentru profesoare și reducerea pensiilor. Pentru politologul Kathrin Stainer-Hämmerle (53 de ani) de la Universitatea de Științe Aplicate din Carintia, un lucru este clar: imaginea curată a Verzilor a fost, de asemenea, grav afectată! La ORF, ea a spus că, pe lângă protecția climei, transparența în coaliție este unul dintre „proiectele îndepărtate”. Faptul că șeful Verzilor și vicecancelarul Werner Kogler (60 de ani) a acceptat interzicerea voalului pe cap și a ținut-o secretă față de congresul național al Verzilor, a fost o încălcare gravă a încrederii.

Kogler se apără și spune că astfel de acorduri sunt importante și necesare. Kogler: „Am fost noi la guvern, dar nu naivi!” – se jutsifică el, argumentând că era necesar un astfel de acord, pentru ca ÖVP să nu ocupe toate posturile importante.

 “Scrisoarea secundară” privind acordul de coaliție dintre ÖVP și Verzi , care a devenit cunoscută recent, nu a provocat nici o critică din partea marior ecologiști ai partidului din regiunile federale. Când a fost întrebat de APA – Austrian Presse Agentur, Kogler a declarat că nu s-a întâmplat nimic indecent. Critici grele au venit însă din partea SPÖ și FPÖ, dar și din partea sindicatelor.

Scandalul tunelului Lobau: Verzii elimină securitatea juridică

„Politica haosului verde-turcoaz continuă! După politica de sănătate catastrofală, acum este rândul politicii de transport și dezvoltare urbană! Securitatea juridică a fost pusă în mare măsură sub semnul întrebării de către acest Guvern, azi. Ce ar trebui să mai creadă companiile din această țară din partea Guvernului?!” – a exclamat, revoltat, președintele SWV WIEN, Marcus Arige, referindu-se la documentația aferentă lucrărilor de la tunelul Lobau. „Un partid de petrecere, de 12%, închide un proiect care a fost planificat de zeci de ani! De asta depind mii de locuri de muncă, mii de apartamente la prețuri accesibile și, mai presus de toate, securitatea în planificare a companiilor. Toate acestea sunt sacrificate politicii ecologice hara-kiri! Nenumărate procese și incertitudini vor fi rezultatul. Toate acestea, dintr-un singur motiv: calculul politic al puterii, evident, noul candidat verde, Leonore Gewessler. Așa cum FPÖ demonstrează politici simbolice pe tema migrației, Verzii fac același lucru, când vine vorba de eco-activism!” – a spus, îngrozit, președintele SWV WIEN.

Ceea ce a fost promovat inițial de doi consilieri municipali Verzi și era deja decis oficial, este acum retras, din motive strategice: „Vidul de putere din guvern este folosit pentru a se poziționa politic. Toate acestea, pe cheltuiala a mii de oameni din orașul de pe Dunăre și a numeroase companii care lucrează pentru progresul și înălțarea orașului Viena. Conexiunea cu Seestadt și un inel de ocolire exterior sunt elemente de bază importante ale planificării urbane!” – explică Marcus Arige, referindu-se la importanța tunelului de la Lobau.

„Verzii sunt, evident, departe de a fi un partid de guvernare care este dispus să facă mai mult decât o politică clientelară și să își asume responsabilitatea pentru oamenii și economia din această țară!” – a spus Arige. „Există un singur motiv pe care ÖVP urmărește aici: se tem de noi alegeri, așa cum diavolul se teme de apa sfințită, motiv pentru care trebuie să-i lase pe Verzii să-și facă treaba împotriva judecății lor mai bune”!- a conchis Arige.

SWV WIEN – Asociația Afacerilor Social Democrați din Viena, reprezintă interesele micro, întreprinderilor mici și mijlocii, precum și ale întreprinderilor individuale. SWV este grupul parlamentar social-democrat din Camera de Comerț din Viena și o organizație de frunte a SPÖ.

Zece acuzații împotriva fostului politician al Verzilor, Christoph Chorherr!

Bani pentru dedicații?! Parchetul pentru afaceri și corupție a luat o decizie în cazul fostului consilier verde municipal vienez și purtător de cuvânt pentru planificare, Christoph Chorherr. Procuratura pentru Afaceri Economice și Corupție (WKStA) a depus zece acuzații în procedurile pentru donații către Asociația de Proiect Școlar, care a fost condusă cândva de fostul purtător de cuvânt al Verzilor din Viena, Christoph Chorherr. Acest lucru este raportat de „presa” online. Pe lângă însuși Chorherr, potrivit raportului de proiect depus la Parchetul superior, mai urmează să fie acuzați și investitorii imobiliari. WKStA nu a vrut să confirme acest lucru Austris Presse Agentur. Chorherr s-a confruntat cu o plângere în 2017. Cauza se învârtea în jurul donațiilor de la antreprenori imobiliari, către asociația pe care a inițiat-o, “S2arch”, care a fost înființată în 2004 și este dedicată inițiativelor școlare și educaționale din Africa de Sud. Exista suspiciunea că se fac donații pentru a face “dedicații”. Acesta a fost stabilit sub suspiciunea de abuz în serviciu, corupție și luare de mită. Chorherr a negat întotdeauna că fondurile i-au influențat activitățile politice. WKStA a confirmat doar că raportul de proiect a fost trimis la Parchetul superior. Deocamdată, nu sunt oferite informații despre conținut sau persoane anume.

Chorherr a depus recent o cerere de diversiune. În acesta, el a recunoscut că activitatea sa de oficial în același timp cu președintele clubului său a fost o greșeală din cauza donațiilor făcute clubului. Odată cu deturnarea, el ar fi scutit de urmărirea penală împotriva unei „măsuri incriminatorii”, precum plata unei sume de bani sau prestarea unui serviciu caritabil.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This