joi, aprilie 18, 2024

Guvernul Nehammer miroase a corupție!

Must Read

Au folosit miniștrii ÖVP banii din taxe și impozite în scopuri de partid?!

Sondaje despre Opoziție de aproape 300.000 euro, pe bani publici!

Când un minister folosește banii din impozite în scopuri de partid, este ilegal. Este exact ceea ce bănuiește Opoziția, nu doar înMministerul de Finanțe, ci și în ministerele Economiei și Agriculturii. Toate, conduse de ÖVP. Pentru că acestea au comandat sondaje între 2019 și 2021, care au servit ÖVP. Oficiali de rang înalt din ambele ministere și fostul ministru al agriculturii, Elisabeth Köstinger, au fost chestionați în comisia de investigare a corupției din ÖVP. Încercările de a da explicații au fost uneori penibile sau chiar amuzante.

Au folosit miniștrii ÖVP banii publici în scopuri de partid?!

De când a devenit cunoscută în toamna anului 2021, subiectul nu a preocupat doar Parlamentul, ci și Justiția! Suspiciunea: Sondajele politice de partid se presupune că au fost finanțate din banii impozitelor de la Ministerul Finanțelor! Acum s-a aflat în subcomisie că, probabil, existau „instrumente” foarte asemănătoare și în ministerele Economiei și Agriculturii. Și anume, prin intermediul Institutului Demox, al cărui director general, Paul Unterhuber, lucra în clubul ÖVP de la Primăria Viena. Între 2019 și 2021, aproape 300.000 de euro au trecut către Demox Research GmbH, de la Ministerul Afacerilor Economice și Ministerul Agriculturii. Atunci când ministerele folosesc banii contribuabililor pentru a face sondaje în scopuri de partid, partidul nu numai că are un avans mare, deoarece își poate adapta politicile la sondaje și, prin urmare, la starea de spirit a populației. Dar comite și abuz cu banii publici! Prin urmare, o întrebare centrală este dacă anchetele au fost de fapt în interesul ministerului și, prin urmare, corespundeau mandatului său legal, sau dacă au fost efectuate pentru ÖVP.

În timp ce subcomisia ÖVP pentru corupție a fost convocată miercuri în legătură cu Ministerul Afacerilor Economice, parlamentarii au analizat îndeaproape joi Ministerul Agriculturii. Încercările de explicații ale celor audiați au fost uneori aventuroase.

Fostul ministru al Economiei, Schramböck (ÖVP), nu a fost prezent în “Comitetul U”, din cauza unui test corona pozitiv. În schimb, doi dintre foștii lui angajați din Ministerul Afacerilor Economice au oferit informații: fostul secretar general și șef de cabinet Michael Esterl și adjunctul de atunci Șeful de cabinet, Paul Rockenbauer (care deține și funcția alături de succesorul lui Schramböck, Martin Kocher).

Sondaje Demox despre Opoziție, pe bani publici!

Între 2020 și 2021, Ministerul a comandat în mod repetat sondaje de la Demox. Costurile au fost de aproape 230.000 de euro. Între altele, ministerul a cerut avize pe teme de securitate internă, politică fiscală și bugetară, sistemul social, dar și despre performanța Opoziției, chiar înaintea alegerilor din Viena, din 2020. Fostul secretar general Esterl nu a putut, chipurile, „să-și amintească toate întrebările, chiar cu cea mai mare bunăvoință”. În plus, el nu a fost implicat în aceste malversațiuni. Mai degrabă, șeful adjunct al cabinetului Rockenbauer de atunci, a fost responsabil pentru acest lucru. Cu toate acestea, el nu și-a putut aminti mai multe detalii în interogarea sa ulterioară. 

În cele din urmă, institutul a întrebat de trei ori cât de bine a fost evaluată activitatea Opoziției: cu puțin timp înainte de alegerile de la Viena, în septembrie 2020, la sfârșitul lunii aprilie și la începutul lunii aprilie.

„În ce măsură sunteți de acord cu următoarele afirmații? În fiecare caz, vă rugăm să indicați dacă sunteți total de acord, aveți tendința de a fi de acord, aveți tendința de a nu fi de acord sau nu sunteți puternic de acord. Opoziția SPÖ, FPÖ și NEOS fac o treabă bună în criza actuală.”

Pentru fostul șef adjunct al cabinetului Rockenbauer, conceptele partidelor de la acea vreme au fost interogate. Respondentul nu a putut explica ce concepte ar trebui să fie acestea atunci când a cerut o evaluare generală a Opoziției.

Ce fumează Köstinger?!

Dar Ministerul Agriculturii, sub conducerea Elisabethei Köstinger (ÖVP) se pare că a fost interogat despre conținut non-departamental. Köstinger a negat toate acuzațiile din comisie și a subliniat că nu a fost implicată în crearea întrebărilor. Abia în martie 2022, Köstinger a declarat în Parlament că poate „exclude absolut că există sarcini care nu au legătură cu subiectul departamental”. Sub obligația de a spune adevărul, ea a spus în fața Comitetului U : „Nimic nu s-a schimbat, la nivelul meu de cunoștințe!”

În septembrie 2020, ministerul a întrebat despre:

„Care credeți că sunt cele mai importante probleme cu care se confruntă țara noastră astăzi? (…)

 Șomajul, piața muncii
– Imigrația, migrația
– Protecția mediului și a climei
– Situația economică, politica economică și financiară
– Securitatea socială, justiția socială
– Asistența medicală, politica de sănătate”

Răspunsurile fostului ministru în fața “Comitetului U” au fost uneori absurde. Potrivit lui Köstinger, îngrijirea sănătății este o problemă importantă, mai ales în zonele rurale cu deficit de medici, motiv pentru care această întrebare este relevantă și pentru ministerul ei. „Ca să fiu sinceră, cred că aceasta este o presupunere, că nu a existat nicio legătură cu responsabilitățile din departament”, a spus ea. Faptul că agricultura și turismul nu sunt pomenite, nu pare să o deranjeze.

De asemenea, reprezentantul Ministerului Agriculturii a fost interesat de subiectul șomajului: „Cum va evolua (…) numărul șomerilor în următoarele 12 luni?”, a întrebat ministerul.
Köstinger a spus apoi că problema personalului era relevantă în acest moment, în special în sectorul turismului.

Politica de migrație a fost, aparent, de interes pentru ministrul Turismului:

„Ce credeți, putem primi mai mulți refugiați decât am primit deja sau sunt epuizate oportunitățile noastre de a primi mai mulți refugiați?”, a întrebat Ministerul Agriculturii și Turismului.

De ce? Probabil a întrebat asta pentru că ea era responsabilă de securitatea telecomunicațiilor. Pentru că a moștenit două proiecte de securitate de la Ministerul Transporturilor, în 2020 – a răspuns fosta ministresă. Cele două proiecte au implicat atacuri digitale, după cum adaugă deputatul SPÖ Jan Krainer. Köstinger nu a putut explica ce legătură are aceasta cu sondajul privind primirea refugiaţilor.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This