miercuri, aprilie 24, 2024

FPÖ solicită eliminarea TVA pentru alimentele de bază!

Must Read

Principalul partid de opoziție a criticat din nou măsurile Guvernului de a amortiza inflația în creștere. Liberalii au cerut, de asemenea, eliminarea taxei pe valoarea adăugată pentru alimentele de bază.

Munca guvernului este o „farsă prostească” și „cu greu poate fi depășită în termeni de jenă”, a declarat purtătorul de cuvânt al FPÖ , membru al comisiei pentru protecția consumatorilor, Peter Wurm, la o conferință de presă de joi. Wurm a cerut ca taxa pe valoarea adăugată să fie eliminată pentru alimentele de bază sau cel puțin să fie redusă la jumătate și ca salariile să fie ajustate la inflație.

FPÖ solicită eliminarea TVA-ului pentru alimentele de bază

Implementarea voucherului de energie de 150 de euro este stângace și vine prea târziu, a declarat purtătorul de cuvânt al mediului, Walter Rauch. Trecerea la energiile regenerabile este de dorit, dar necesită mai mult timp. Austria este în prezent dependentă de gazul rusesc, iar o ieșire ar costa peste 6 miliarde de euro. Când vine vorba de prețul CO2, Rauch este deja deranjat de numele: „Este o taxă și deci o povară socială pentru cetățeni”.

Stelzer vrea să amâne stabilirea prețului amprentei de carbon!

Guvernatorul Austriei Superioare Thomas Stelzer (ÖVP) și-a reînnoit apelul ca votul pentru prețul CO2, să fie amânat în ședința de joi: „În vremuri de inflație record, ușurarea oamenilor este la ordinea zilei și nu un experiment!”- a spus el. Stelzer își susține refuzul începerii planificate a prețurilor la CO2 de la 1 iulie cu un exemplu de calcul pentru costurile navetiștilor: cu un kilometraj anual de 15.000 de kilometri și un consum mediu de nouă litri de benzină premium la 100 de kilometri, costuri suplimentare mari ar fi deja suportate, având în vedere turbulențele de pe piața mondială, de la 630 de euro pe an, față de octombrie 2021, când a fost prezentată reforma fiscală.

„În vremuri de inflație record, ușurarea este la ordinea zilei și nu începutul unui experiment”, spune Stelzer. Nu în ultimul rând, pentru că rambursările pe baza bonusului climatic ar începe, aparent, abia în octombrie. Guvernatorul mai subliniază că rambursarea a fost calculată „în condiții de preț mult mai mici decât cele disponibile în prezent”: „Prețurile ridicate ale combustibilului mănâncă bonusul climatic de maximum 200 de euro anual, înainte de începerea stabilirii prețului la cotele de bioxid de carbon!”

19 moțiuni ale Opoziției, în Comisia pentru Protecția Consumatorilor!

În comisia de joi pentru protecția consumatorilor, 18 din cele 19 moțiuni au venit din partea Opoziției. Potrivit lui Wurm, Guvernul a depus doar o cerere pentru termenul de valabilitate al ouălor. „Vom continua să fim activi ca opoziție!”, a spus el, anunțând o conferință de presă comună cu SPÖ și NEOS, înainte de vacanța de vară a Parlamentului.

Există multe motive pentru inflația ridicată, dar războiul din Ucraina este cel mai puțin vinovat, potrivit lui Wurm. El a dat vina pe politicile UE și ale BCE. „Țările din sudul Europei au fost inundate cu miliarde în ultimii ani, acum avem factura!” 

Wurm a citat Ungaria ca un model de urmat pentru a face față inflației, în special a costurilor cu energia și a spus că Austria „ar putea lua un exemplu din asta”.

Consilierul social al orașului Viena a cerut măsuri de la guvernul federal!

Consilierul pentru Afaceri Sociale al orașului Viena, Peter Hacker (SPÖ), a cerut, de asemenea, măsuri rapide de amortizare din partea guvernului federal. “Sunt curios să văd cum arată planurile guvernului federal, având în vedere acest val de inflație, care abia începe! – a spus el. Vor trebui să existe planuri concrete, dar în prezent, se aude doar de la guvern doar ce nu vor să facă, a criticat Hacker într-o conferință de presă.

În prezent, există doar două opțiuni, dintre care una ar fi prețul de stat. „Sunt curios dacă acesta este modelul ÖVP! Ca social-democrat, ar putea, „teoretic”, să trăiască cu asta.

 „Consecința unei politici sociale moderne nu poate fi decât aceea de a continua să facem viața accesibilă oamenilor, prin servicii de sprijin adecvate”. Viena face asta în măsura în care poate, a dat asigurări consilierul municipal. 

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This