joi, aprilie 25, 2024

FPÖ egalează Popularii în preferințele alegătorilor!

Must Read

Partidul Libertății, catalogat ca naționalist și extremist de adversarii politici, a egalat în sondaje Partidul Popular al cancelarului Nehammer!

Pentru prima dată din 2017, FPÖ a ajuns din urmă ÖVP!

O grupare formată din socialiști, NEOS și Partidul Verde ar putea forma viitoarea coaliție de guvernare

Când Partidul Popular Austriac – ÖVP,  sub Reinhold Mitterlehner, avea circa 20% în preferințele electoratului, chiar și FPÖ, catalogat ca naționalist și chiar extremist de adversarii politici, era mai puternic. Ei bine, după două victorii electorale ale lui Sebastian Kurz, demisia sa și două schimbări de cancelar la Karl Nehammer, a sosit din nou acel moment! În sondajul actual din publicația oe24.at., al Societății Lazarsfeld (2.000 de interviuri în săptămânile 24 și 25, cu o fluctuație de ±2,24%), albaștrii îi ajung din urmă pe purtătorii steagului turcoaz, pentru prima dată din 2017.

Drama popularilor

 Partidul cancelarului Nehammer este creditat cu doar 21%,  la fel ca FPÖ, care, recent, sub politica radicală a liderului său de partid, Herbert Kickl, nu s-a mișcat cu adevărat. Dar acesta pare să fie sfârșitul; Albaștrii câștigă două puncte dintr-o singură mișcare și sar peste pragul de 20%! Verzii slăbesc și ei. Cu 9% , ei sunt cu mai mult de 4 procente sub rezultatul lor electoral și în spatele Neos. Însă nu doar FPÖ este în viteză maximă: socialiștii – SPÖ, conduși de Pamela Rendi-Wagner, sunt în frunte din februarie și, în prezent, se situeaă cu 10 puncte procentuale înaintea ÖVP! NEOS pierd un punct, dar rămân cu mult înaintea Verzilor. Partidul anti-vaccinare MFG, care tremură la 4% pentru a intra în parlament, este destul de slab, mai ales că vaccinarea obligatorie s-a abrogat.

O alianță între populari și și socialiști sau SPÖ+ NEOS+ Verzii?!

Dacă ar fi noi alegeri azi, coaliția verde-turcoaz, aflată la guvernare, ar obține doar 30% sau 57 de mandate! Dar este nevoie de 92 de mandate parlamentare pentru a guverna! Ca și ca în Germania, calculele arată că o coaliție format din SPÖ, Neos și Verzi, ar putea constitui o majoritate, cu 96 de locuri. A doua variantă realistă ar fi o mare coaliție dintre SPÖ și ÖVP, cu 99 de mandate. Dar de ce popularilor, care au ca stindard verdele turcoaz, le merge atât de rău?! Răspunsul e simplu: Doar 22%  din alegători mai cred în promisiunile coaliției guvernamentale  Nici măcar fanii celor două partide nu mai cred în Guvernul lor! 

admin

Latest News

Mircea Geoană dă semnalul pentru candidatura sa la președinție: ‘Nu sunt în căutarea unui alt job internațional’

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana , a declarat că nu se află în căutarea unui alt job...

More Articles Like This