joi, aprilie 25, 2024

Fostul politician Gerald Grosz (FPÖ) candidează la Președinție!

Must Read

„Make Austria Grosz again!” – este sloganul candidatului naționalist independent

Lista candidaților ciudați la Președinția Austriei este foarte lungă! Această listă devine acum și mai încăpătoare: fostul politician din Graz, Gerald Grosz, în prezent, notoriu pentru videoclipurile sale pe rețelele sociale și aparițiile sale în emisiunea „Ö24”, pare să vrea să concureze serios.

„Funcția de președinte a devenit prăfuită și aproape inutilă!”

În maniera sa obișnuită, Gerald Grosz, originar din Deutschlandsberger, își începe declararea candidaturii cu critică amplă, descriind biroul prezidențial ca un “bun ajutor pentru partide”, unde pensionarii anticipați politici sunt mutați la sfârșitul carierei. Funcția a devenit prăfuită și „aproape fără rost”, din cauza actualului președinte, este de părere fostul politician FPÖ. Grosz, care va împlini în curând 45 de ani, afirmă: „Acest birou (al președintelui-n.n) trebuie redefinit ca reprezentantul suprem, independent, cel mai obiectiv și corect al poporului!” Mulți cetățeni l-au contactat pe Grosz în ultimele luni, exprimându-și dorința ca el să redevină activ politic. „O funcție politică de partid nu mai este o opțiune pentru mine, am spus clar!” – afirmă el. Dar Grosz se gândea cu atenție la „candidatul efectiv pentru funcția independentă, nepartizană, de președinte federal al Republicii Austria!”

Aceasta este una dintre cele mai importante decizii din viața lui: „Are un impact asupra partenerului meu, a familiei mele, asupra mediului meu personal și, în primul rând, are un impact asupra țării mele! A gândi cu atenție înseamnă a-ți face timp pentru a lua o decizie! Voi face asta și voi anunța decizia mea până în vară!”- spunea, nu demult, Gerald Grosz.

Stirianul era încrezător că va putea strânge cele 6.000 de semnături necesare și poate finanța campania electorală. Cărțile lui Grosz ar trebui să fie baza sa bazată pe conținut pentru candidatura. El vrea „cel puțin să-i enerveze pe ceilalți”, dar știe că nu-i va fi deloc ușor: „Sunt realist: este o întreprindere foarte grea!”

Despre Gerald Grosz

Grosz s-a născut în Graz și a crescut în Deutschlandsberg , unde a urmat școala elementară, școala secundară și BHAK (Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule-.n.n). Chiar și atunci s-a alăturat Inelului Tineretului Libertății (RFJ), din 1993 până în 1996 a fost președintele districtului său din Deutschlandsberg. După aceea, a fost președintele partidului orașului FPÖ până în 1999. În 2005, Grosz s-a alăturat lui Jörg Haider pentru nou-înființatul partid, BZÖ, pentru care a făcut parte din consiliul municipal din Deutschlandsberg până în 2007, iar mai târziu și din consiliul municipal al orașului Graz.
Din 2008 până în 2013, Grosz a fost membru al Parlamentului austriac. După ce a ratat mutarea în 2013, stirianul a preluat BZÖ ca președinte al partidului, până la plecarea sa din politică, în 2015. De atunci, Grosz este antreprenor și autor angajat. Locuiește în Graz, împreună cu partenerul său.

“Make AustriaGrosz again!”

Gerald Grosz vrea să candideze pentru funcția de președinte! Într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, fostul politician BZÖ a anunțat, marți, pe un ton jalnic: “Dragi austrieci! Da, vreau!” Grosz este realist în privința șanselor sale mici de a câștiga. Cu toate acestea, el vrea să convingă electoratul cu sloganul: „Make Austria Grosz again!” (Este un joc de cuvinte – în germană, gross înseamnă mare, iar sloganul este preluat de la ex-președintele american Donald Trump-n.n)!” Pentru a putea candida efectiv, el are nevoie de 6.000 de semnături. În clipul de cinci minute de pe youtube, Grosz s-a prezentat ca un luptător împotriva corupției. „Declanșat de lăcomie, lipsă de moralitate și smerenie, se dezvoltă un sistem politic devastator, în fruntea căruia se află lideri iresponsabili, care cred că propria lor îmbogățire este mai importantă decât viitorul concetățenilor noștri!”- a spus în clipul în care își anunță candidatura la cea mai înaltă funcție din stat, apologetul lui Jörg Haiders, însoţit de sunete simfonice dramatice. Grosz ar vrea să ia măsuri și de la Hofburg (Palatul prezidențial Hofburg-.n.n), împotriva inflației, care a fost declanșată parțial de conflictul din Ucraina. Candidatul din Graz are pregătită propria interpretare a atacului rusesc, pe care îl descrie drept „război regional în Europa de Est”. “Din acest motiv, guvernul calcă în picioare neutralitatea și sprijină un război economic fără speranță!”- arată el.

Critici la adresa lui Van der Bellen!

Desigur, Grosz nu se sfiește să împroaște critici, atunci când vine vorba de principalul său concurent în campania electorală, titularul Alexander Van der Bellen: „Actualul șef al statului a rămas politicos și tăcut cu privire la evoluția istoriei recente, nu a intervenit, a privit și a permis ca lucrurile să se întâmple!”- spune Grosz. Van der Bellen „a fost partizan în loc să fie obiectiv, a stat de partea guvernului său și nu alături de popor, a construit un zid pentru lobby, în loc să protejeze cetățenii de profitori!”- acuză Gerald Grosz. Pe de altă parte, el se consideră „purtător de cuvânt al unei majorități de austrieci și nu ca unul al unei minorități de lideri de opinie!”. Pentru Austrian Presse Agentur (APA), Grosz s-a arătat optimist cu privire la semnăturile de sprijin necesare precum și la colectarea donațiilor necesare pentru campanie.

 

admin

Latest News

Scandalul care zdruncină industria big pharma din toată lumea: Un gigant farmaceutic a dat în judecată Pfizer din cauza vaccinurilor împotriva COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech într-un tribunal federal din statul american Delaware, joi, acuzând...

More Articles Like This