joi, martie 28, 2024

Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fugit în Franța!

Must Read

Ea susține că a plecat din cauza amenințărilor cu moartea și se consideră un refugiat politic

Kniesll a fost în consiliul de adminisrtație al concerului rus Rosneft și primea o indemnizație de 500.000 de dolari

Fosta ministresă e bănuită ca ar fi spion rus

Într-un interviu acordat unui post de radio german, fostul ministru de Externe al Austriei vorbit despre o „interdicție de facto a muncii” sale în Austria. Ea susține că trebuit să fugă, în urma amenințărilor cu moartea pe care le-a primit.

„Evadare” în Provence

Mulți oameni și-au ciulit urechile luni seara, când fostul ministru de Externe, Karin Kneissl, care s plecat din țară și s-a declarat refugiată, după cum a precizat pentru postul de televiziune german RTL, care a vizitat-o ​​în casa ei din sudul Franței. Kneissl nu vorbește cu presa austriacă. Ea nu a părăsit Austria de bunăvoie, susține că „a trebuit să fug”. Motivul: există o „interdicție de facto de a lucra” pentru ea și multă ostilitate. Membru al consiliului de administrație al cocnernului rus Rosneft (venit anual: 500.0000 USD), Kneisl se autointitulează „refugiat politic” și că viața ei este „distrusă”.

Putin a făcut-o celebră


Kneissl – care a devenit cunoscută dincolo de granițele Austriei, în principal, datorită nunții ei, la care s-a închinat profund în fața lui Vladimir Putin și a dansat un vals cu el, se pare că nu a avut altceva de făcut decât să treacă în consiliul de supraveghere al companiei petroliere ruse Rosneft. Potrivit presei, onorariul ei ar fi  de circa 500.000 de euro pe an. Potrivit lui Kneissl, acest lucru nu este adevărat. “Ce voi primi – și până acum am primit zero cenți, va fi stabilit doar pe baza unei decizii, după expirarea mandatului!”, i-a scris ea moderatorului ORF Martin Thür. Fostul ministru locuiește într-o casă din sudul Franței și încă vorbește despre o „viață distrusă” , pentru că se pune multă presiune asupra ei să renunțe la slujba de la Rosneft.

Simpatie pentru Rusia

La sfârșitul lunii februarie, Kneissl încă apăra acțiunile Rusiei față de Ucraina ca fiind „o formă minimă de escaladare” la televiziunea de stat rusă. Atacurile americane cu drone în Irak sau Afganistan au adus, de asemenea, suferință, a spus ea pentru RTL. „Nu mai există legături de zbor din Europa și America de Nord către Rusia. Sunt sancțiuni uriașe!” – spunea Kneissl, care a fost diplomat, înainte de a trece în politică. Ea a fost nominalizată de FPÖ la fotoliul Externelor la sfârșitul lui 2017. Anterior, a predat la diferite universități și a lucrat și ca jurnalist independent.  Kneissl locuiește cu câinii ei lângă Avignon, dar nu mai este împreună cu soțul ei.

Nu știe câți bani are!

Reporterul „ZiB2”, Armin, Wolf a fost surprins de raționamentul lui Kneissl că nu știa ce câștigă la Rosneft și, prin urmare, a analizat raportul anual pe 2020. În document se stipula că fiecare membru al Consiliului de Administrație va primi o sumă de bază de 500.000 USD, plus o sumă suplimentară de 30.000 USD pentru fiecare comitet. Kneissl făcea parte din două comitete.În mod riicol, Kneissl a cerut în mod expres unor jurnaliști să publice că ea trăiește cu 1.200 de euro pe lună. „Fără ajutorul ce se acordă refugiaților de stat” și că ea câștigă această sumă din lecții particulare și scris.

De ce a primit Kneisl amenințări cu moartea?!

Fostul ministru de externe al Austriei, Karin Kneissl, a părăsit țara din cauza amenințărilor cu moartea pe care le-a primit în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, relatează publicația economică rusă Kommersant, care preia informațiile furnizate de publicația The Washington Post.
În mai multe mesaje adresate unui reporter american, Kneissl a afirmat că „nu acordă interviuri” și că a emigrat din Austria din cauza „amenințărilor cu moartea”. Karin Kneissl a condus Ministerul austriac al Afacerilor Externe în perioada 2017-2019. Ea a ocupat un post în guvern din partea Partidului Libertății din Austria. În 2016, formațiunea Rusia Unită a semnat un acord de interacțiune și cooperare cu acest partid. Kneissl a devenit cunoscută după ce a dansat la propria nuntă cu președintele rus Vladimir Putin, în 2018. Ea a publicat, de asemenea, o carte pentru copii în limba rusă, intitulată „Prințul Eugen: De la obscuritate la recunoaștere europeană”. În 2020, fosta șefă a diplomației europene s-a alăturat Consiliului de Administrație al gigantului petrolier rus Rosneft. Pe 23 mai anul acesta, s-a aflat că a părăsit compania.

Kneissl, spion rus?!

Fostul ministru de externe Karin Kneissl ar fi fost candidat pentru serviciile secrete ruse, potrivit unui fost spion și informații din cercurile agenților.

Kneissl, fost ministru de externe austriac, un potențial punct de contact pentru spionaj pentru Rusia?! O poveste aventuroasă. A spus-o fostul spion rus, Serghei Shirnov, în publicația „Standard”. La începutul anilor 1990, Kneissl a fost vizată ca un „candidat bun” pentru recrutare de către serviciile secrete rusești.

Publicația „Krone” a fost și ea alimentată cu informații din cercurile serviciilor secrete, conform cărora Kneissl ar fi un posibil spion pentru ruși. De altfel, experții politici confirmă că aceasta a urmat, împreună cu Schirnov școala de administrație de elită ENA din Paris. Întrebată de „Krone”, ea a spus: „Ca și mine, Shirnov a absolvit ENA în 1992. Am fost în slujba Ministerului Afacerilor Externe austriac și în nici un moment nu am avut contact cu un serviciu de informații.!” Ea a  demarat și un proces pentru defăimare în instanță. Încă din 2018, Shirnov a făcut acuzații ciudate, cărora presa nu le-a acordat atunci nici o importanță. El bănuiește că ENA a admis angajați activi KGB la cursul internațional de administrație. „La sfatul unui ambasador francez, am subliniat pentru ENA că Shirnov răspândește minciuni!” – a spus Kneissl.

Dar afinitatea lui Kneissl cu Rusia și cu președintele Putin a devenit, între timp, clară. Abia recent și după amenințările cu sancțiuni din partea UE, ea a părăsit consiliul de supraveghere al companiei petroliere ruse Rosneft. Micul dans cu Putin la nunta ei, este legendar. În anii 90, potrivit fostului spion, Kneissl ar fi fost vizată de KGB.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This