vineri, martie 29, 2024

Fostul cancelar Sebastian Kurz pledează pentru negocieri urgente în războiul din Ucraina!

Must Read

Într-un interviu acordat tabloidului elvețian Blick sâmbătă, 4 iunie, Kurz a declarat că vede „o licărire de speranță” în discuțiile dintre Ucraina și Rusia, ca parte a procesului de la Istanbul, ce ar putea duce la o dinamică pozitivă. El nu a criticat relațiile Europei cu Rusia din trecut.

„Nu există o soluție ușoară!”

“Nu există o soluție simplă. Situația este prea complicată! Vestea bună este că fiecare război s-a încheiat, la un moment dat, prin negocieri!”- spune fostul cancelar, care spune că este în contact cu politicienii din Ucraina și că este încă perceput ca partener în conversația cu partea rusă. În același timp, referitor la un posibil compromis, el este de părere că Ucraina are dreptul la suveranitatea sa teritorială și nu are nevoie de „sfaturi din afară”.

Întrebat dacă Europa a fost naivă față de Rusia în trecut, Kurz a spus: „M-am gândit mult la asta și mă întreb: chiar dacă Europa ar fi acționat mult mai agresiv împotriva Rusiei, asta nu ar fi prevenit conflictul!…Cred că ar fi corect ca Europa să încerce să caute dialogul cât mai mult posibil”- opinează Kurz.

Neutralitate militară, nu și politică!

În ceea ce privește neutralitatea austriacă, Kurz susține că trebuie făcută o distincție între neutralitatea militară și cea politică, în conformitate cu linia partidului său, ÖVP (Partidul Popular din Austria-n.n). În calitate de intermediari și de oferte pentru discuții între beligeranți, Austria și Elveția „au realizat lucruri grozave pentru lume și au promovat dialogul”- este de părere fostul cancelar. De asemenea, el a exclus livrările de arme către Ucraina și pe viitor.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This