joi, martie 28, 2024

Dacă astfel de repere «morale» ne impun regulile (…) PSD va mai tot câștiga alegeri !

Must Read

Prof dr. Gheorghe Piperea

”Nu pot să nu scriu despre asta. Pur și simplu, nu pot. Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA în mandatul Obama, actual candidat la alegerile primare pentru investitura necesarară candidaturii la prezindențialele din 2020, din partea democraților, este în mijlocul unui imens scandal declanșat de unele persoane care au declarat că au fost atinse sau îmbrățișate nu prea oficial (ca să mă exprim eufemistic)”, scrie avocatul Gheorghe Piperea într-un text publicat pe pagina sa de Facebook. 

Redăm, mai jos, postarea integrală:

Joe Biden, într-o postare pe youtube (preluata azi de BBC News) încearcă să minimalizeze, arătând că, deși se exagerează cu chestia “spațiului personal” tipic societății aliena(n)te americane, care refuză atingerea umană fără acordul prealabil, înțelege aceste sensibilități și promite că va fi mai reținut în viitor. Adică, va atinge și îmbrățișa femei întâlnite la protocoale oficiale sau în interiorul băilor de mulțime mai rar sau deloc. Dar chestia nu se va termina aici. Dimpotrivă, furia feminiștilor și a celor care au declanșat anul trecut mișcarea #meetoo este în creștere explozivă. Nu vreau să exagerez, dar sunt aproape convins că Joe Biden va fi obligat să se retragă din cursă. Oricum, eu o prefer pe Elisabeth Warren.

Mai gravă este, însă, povestea de azi de pe zerohedge, bazată pe dezvăluiri ale publicației The Hill.

În calitate de vicepreședinte al ultra-corectei și mega-democraticei republici americane, Joe Biden a direcționat către Ucraina fonduri publice de 1,8 miliarde de dolari, pentru care fiul său, Hunter Biden, ar fi primit câteva milioane de dolari de la compania energetică ucrainiană Burisma Holdings, începând din 2015, ca membru deloc profesionist și experimentat al CA al acestei companii. Joe Biden ar fi făcut chiar mai mult decât atât: ar fi cerut sub amenințare și ar fi obținut demiterea procurorului general al Ucrainei, care derula o anchetă la Burisma, cu privire la perioada în care fiul său, Hunter, era membru în CA al acestei comoanii. “Soluția” a fost ceva de genul – îl schimbați de tip de urgență, sau nu mai primiți un cent din ajutorul de 1,8 mld dolari (ceea ce, btw, ar fi însemnat falimentul de stat al Ucrainei – cam atât se întinde “mărinimia” Americii).

Joe Biden a venit în Romania în 2015, cam în perioada evenimentelor ucrainiene mai sus enunțate. În această descindere în forță, Joe Biden a dat ordine clare privind așa-zisul stat de drept, un concept care a ajuns să însemne persoane, și nu principii, valori sau instituții. Persoane care au fost indicate să se ocupe cu anti-corupția și statul de drepți, au fost decorate și au ramas intangibile. Figuri mai mult sau mai puțin triste ale establishmentului bruxelez își pun obrazul în joc, laolaltă cu tot ceea ce am crezut noi că înseamnă valori europene (independența justiției fiind una dintre ele), pentru păstrarea cu orice preț a acestor persoane în stare funcțională. De la acea vizită în România datează ciudatul obicei ca ambasadorii americani (cărora li s-au adăugat alte ambasade pline de umor sau de umori), să dicteze cum trebuie să arate și să se comporte sistemul judiciar, ce magistrați să facă agenda publica, ce legi sunt acceptabile pentru “investitorii” străini și ce legi trebuie bannate sau diabolizate, cine să fie liderii politici ai coloniei România și cu ce mandat etc. Primul astfel de ambasador, dl Gittenstein, și-a făcut atât de bine treaba, încât a fost răsplătit cu un post foarte bine plătit în CA al Fondului Proprietatea.

Acestea ne sunt reperele?

Acesta e parcursul în cadrul UE?

În acest ritm, avem toate “șansele” să devenim eurosceptici.

Dacă astfel de repere “morale” ne impun regulile, atunci, fără vreun merit (cu excepția semi-curajului de a face primul pas către noul concept “european”, suveranismul), PSD va mai tot câștiga alegeri. Prima ocazie, oferită pe tavă de dl Tajani, dl Timmermans și dl Weber, toți, susținători ai dnei Kovesi (invenția americană pentru colonia România), va fi scrutinul pentru europarlamentare din 26 mai. Și ar fi enervant.

*ziariștii americani citați de zerohedge spun despre această companie : “Burisma, which is a very corrupt organization headed by an oligarch named Mykola Zlochevsky who is very close to Viktor Yanukovich, the pro-Russian leader”. Așadar, afacerile și bunele relații cu Rusia sunt bune doar când sunt făcute și întreținute de rude sau împuterniciți ai establishmentului american (notă: nu înțeleg furia democraților contra lui Trump, care are și el afaceri cu Rusia, mai ales, prin fiul său). În rest, Rusia e fie cah, fie the devil itself.

**desigur că nu poate să nu ne atragă atenția acest pasaj : “It’s a huge problem, and it goes to this question of corruption and potential payoffs and bribes that these foreign entities were making to the Bidens in exchange for hopefully getting favorable treatment”. Aoleu, corruption? La mesagerul anti-corupției de tip american?

Link către articolul din zerohedge: https://www.zerohedge.com/news/2019-04-04/biden-funneled-18-billion-ukraine-while-son-bagged-sweetheart-government-deal”

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE www.cotidianul.ro: https://www.cotidianul.ro/gheorghe-piperea-daca-astfel-de-repere-morale-ne-impun-regulile-psd-va-mai-tot-castiga-alegeri/

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This