vineri, martie 29, 2024

Cheltuieli mari și nejustificate la Ministerul Turismului!

Must Read

Testele pentru turiști impuse de fostul ministru au costat 182 milioane de euro!

Opoziția vrea clarificări de la Köstinger!

Fostul ministru al turismului a raportat cheltuieli exorbitante pe proiectul ei „Ospitalitate sigură”!

Programul de testare „Safe Hospitality” al lui Köstinger s-a desfășurat din iulie 2020 până în martie 2022. Departamentul ei a cheltuit 182 de milioane de euro pe el. Acest lucru se arată într-un raport al Ministerului către Comitetul pentru Turism. Un singur test ajunge la un preț-record, de 72 de euro. Pentru comparație: acesta este de 10 ori mai scump decât un test de gargară PCR de la Viena! Acest lucru pune ministerul cu peste 30 de milioane peste bugetul planificat și arată risipa și incompetența unor membri ai Guvernului!

Cine, când, cum și cât a plătit americanilor?!

Agenția americană de consultanță McKinsey a primit 200.000 de euro pe săptămână de la Ministerul Turismului, ca parte a unei strategii de testare – lucru negat vehement de Guvern. Neos și SPÖ vor să știe toate detaliile afacerii. Un program de consiliere, despre care se zvonește că ar fi fost parte a strategiei de testare Corona a Ministerului Turismului, condus de Elisabeth Köstinger (ÖVP) ridică acum întrebări în rândul reprezentanților Opoziției: se spune că agenția de consultanță americană McKinsey a primit 200.000 de euro pe săptămână în această chestiune. Până acum, însă, nu este clar de la cine și pentru ce anume. Atât Neos, cât și SPÖ au anunțat acum întrebări parlamentare cu privire la cauză. Austria ar trebui să devină „cea mai sigură țară turistică din lume”, acesta a fost obiectivul autodeclarat al lui Elisabeth Köstinger, la sfârșitul lunii mai. Conform planului, 65.000 de angajați din turism urmau să fie testați săptămânal, contra virusului corona de la 1 iulie anul trecut. În minister, proiectul i s-a dat titlul „Safe A”. Între timp, s-a dovedit că până acum au fost prelevate doar 10.200 de tampoane . În plus, potrivit unor articole din „Kronen Zeitung” și platformei de investigație „ZackZack”, firma McKinsey a primit un contract de consultanță foarte costisitor.

Köstinger neagă neconvingător!

Potrivit publicație krone.at, banii pentru firma McKinsey au fost plătiți de Ministerul Turismului. Acest lucru a fost negat vehement miercuri, de ministresa Köstinger. “Nu a existat sau nu a existat nici o atribuire sau flux de plăți de la Ministerul Turismului sau Guvernul federal, către firma de consultanță McKinsey! Acest lucru se aplică atât fazei pilot, cât și programului care a fost lansat acum!”- a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Turismului, pentru agenția Austria Presse Agentur – APA. În schimb, se spune că un consorțiu de laborator ar fi dat ordinul, potrivit versiunii oficiale a ministerului și partenerului de implementare, Camera de Comerț din Viena (WKO). Cercetările efectuate de reporterii „Zackzack ”, sugerează acum că ordinul a venit de la ministrul Köstinger. Un laborator-partener ar fi raportat că McKinsey înregistrează până la 10 euro pentru fiecare test pentru care guvernul federal acoperă costurile. Contribuabilii nu au suportat doar costul testelor, ci și onorariul firmei de consultanță!

După cum relatează „Kronen Zeitung” , un logo al firmei McKinsey ar fi fost pe pagina oficială a proiectului Köstinger „Sichere-Gastfreundschaft.at” pe 17 iulie 2021. Câteva zile mai târziu, după ce contractul cu firma McKinsey a fost publicat pentru prima dată, logo-ul a dispărut brusc de pe pagina principală. Potrivit Ministerului Turismului, presupusele „capturi de ecran” cu care Opoziția vrea să demonstreze aceste afirmații, sunt falsuri. „Acest logo nu a fost niciodată pe această pagină!”, se spune pe contul de Twitter al ministerului. Asta ar putea fi plauzibil. Cu ajutorul instrumentului de arhivare „WaybackMachine”, site-ul poate fi urmărit cel puțin începând cu 7 iulie 2021. Nu era nici un logo McKinsey pe ea la acea vreme. Și un alt indiciu vorbește pentru faptul că presupusele „capturi de ecran” sunt un fotomontaj. În ediția tipărită a krone.at, în spatele unei capturi de ecran actuale a paginii „Sichere-Gastfreundschaft.at”, apare o fotografie portret care provine dintr-un articol al Tourist Austria International Verlag (TAI) și putea fi folosită și în montaj.

Neos și SPÖ anunță întrebări în Parlament despre teste și contractul cu firma americană!

Guvernul federal a plătit o rată forfetară de 85 de euro pentru fiecare test. „Cu această sumă forfetară standard, laboratorul acoperă testarea în sine, tamponul și logistica!” – a declarat purtătorul de cuvânt al Köstinger, în cursul zilei de miercuri, 15 iunie. În Bavaria, de exemplu, un test costă doar 52 de euro – arată purtătorul de cuvânt pentru sănătate, Gerhard Loacker și purtătorul de cuvânt pentru Afaceri, Josef Schellhorn de la Neos. „Deci, contribuabilul finanțează contractul cu McKinsey, prin teste cu prețuri excesive?! Această ipoteză este evidentă!”- spune Schellhorn.

Köstinger, la înghesuială!

Cei doi membri ai Parlamentului au anunțat pentru joi o întrebare, în plenul Parlamentului, adresată lui Köstinger, în cadrul căreia vor să afle cine plătește, de fapt, pentru costurile suportate.

SPÖ a anunțat, de asemenea,  pentru joi, mai multe întrebări parlamentare despre această cauză. „Există o lipsă de transparență în consorțiul de testare!” – a spus și vicepreședintele clubului socialiștilor, Jörg Leichtfried, într-o emisiune. „Cine a selectat laboratoarele, consultanții?! Cine plătește taxele?! Care sunt serviciile efective? Cum arată conceptul?” El și purtătorul de cuvânt al SPÖ pentru sănătate, Philip Kucher, vor să știe toate amănuntele afacerii. Strategia de testare ar trebui să fie coordonată, pe viitor, și de Ministerul Sănătății a cerut Kucher.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This